VLADA DANES V HIDRII Z 10 PODJETJI AVTOMOBILSKE INDUSTRIJE O DOLGOROČNEM PARTNERSTVU V MISIJI GREMO

Torek, 12. oktober 2021

V prostorih Hidrie v Spodnji Idriji se bodo predsednik vlade Janez Janša ter ministri in državni sekretarji osmih ministrstev in vladnih služb danes sestali na delovnem srečanju s predstavniki desetih najpomembnejših slovenskih podjetij v avtomobilski dobaviteljski industriji. Oblikovali bodo možnosti dolgoročnega sodelovanja gospodarstva, znanosti in vlade pri uresničitvi misije GREMO.

Vlada si bo v uvodnem delu obiska v spremstvu predstavnikov najpomembnejši podjetij slovenske avtomobilske industrije, združenih v Slovenski avtomobilski grozd ACS, ogledala razstavo izdelkov, ki jih te družbe izdelujejo za trg avtomobilske industrije in že nakazujejo transformacijo avtomobilske industrije ter izgradnjo kompetenc na področjih visoko učinkovitih elektromotorskih in baterijskih sistemov ter lahkih materialov. V nadaljevanju se bodo predstavniki vlade na čelu s premierom Janezom Janšo v prostorih Hidrie sestali na delovnem srečanju z vodstvi desetih najpomembnejših slovenskih podjetij na področju avtomobilske industrije. Osrednja točka sestanka bo pospešeno partnersko sodelovanje vlade, znanosti in gospodarstva, zlasti podpora misiji GREMO – GREen MObility.

Prebojne inovativne rešitve namreč zahtevajo tudi prebojne inovativne modele sodelovanja. Zato se je 10 najvidnejših podjetij Slovenskega avtomobilskega grozda: Domel, Hidria, Iskra Mehanizmi, Kolektor, LTH Castings, SIJ Acroni TAB, Talum, TPV in Unior, povezalo v usmerjeno iniciativo ter po vzoru Evropske unije podalo pobudo za oblikovanje misije na področju zelene mobilnosti GREMO, s čimer partnerji uvajajo nov pristop za doseganje pospešenega razvoja slovenskega gospodarstva v partnerstvu z vlado in znanostjo, ki vključuje tudi usklajeno dolgoročno podporo različnih ministrstev za oblikovanje novega modela inoviranja.

Osrednji cilj tega skupnega projekta slovenske avtomobilske industrije je vzpostavljanje inovacijske platforme za povišanje konkurenčne sposobnosti  slovenske dobaviteljske avtomobilske industrije na področju zelene mobilnosti prihodnosti in za doseganje in utrjevanje njenih vodilnih pozicij v izbranih segmentih te industrije.  


Metka Rupnik

Foto: Hidria
 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
17.10.2021
5°C / 20°C
ponedeljek
18.10.2021
2°C / 20°C
torek
19.10.2021
6°C / 20°C