NADALJUJE SE SANACIJA CESTE DO VASI NA SKALI, ZAČETEK DEL PRI KLUŽAH

Torek, 12. oktober 2021

Čeprav je slabo vreme v začetku oktobra onemogočalo začetek oziroma nadaljevanje nekaterih del na cestah na Bovškem, so ta sedaj v polnem zagonu. Nadaljuje se sanacija vozišča na cesti Soča-Vrsnik-Vas na skali, v tem tednu pa so se začela tudi napovedana dela pri Klužah.

Izvajalec trenutno na cesti Soča-Vrsnik-Vas na skali izkorišča ugodne vremenske razmere in nadaljuje z izvajanjem projekta, ki zajema obnovo vozišča gozdne ceste v skupni dolžini okoli 2200 m. Predvideni ukrepi za sanacijo vozišča predstavljajo izdelavo nove voziščne konstrukcije, ureditev robnih elementov vozišča, priključkov, izogibališč in odvodnjavanja. Celotna investicija je vredna skoraj pol milijona evrov, Občina Bovec pa je zanjo sredstva zagotovila iz 11. člena zakona o TNP. Zaradi načina izvajanja del bodo vse do dokončanja asfaltiranja na tem odseku vsak delovnik popolne zapore med 8. in 16. uro. 

Zaradi nepredvidljivih vremenskih razmer je napoved o zaključku del težka, pove bovški župan Valter Mlekuž.

Izjava Vlater Mlekuž 1

Tudi sam začetek del se je sicer v prvi polovici leta precej zamikal zaradi več razlogov.

Izjava Vlater Mlekuž 2

So pa neugodne vremenske razmere zamaknile tudi začetek del pri Klužah na državni cesti Bovec-Predel. S sanacijo brežin so včeraj začeli, z deli pa so se pričele tudi napovedane popolne zapore. V času izvajanja del bo popolna zapora ceste vzpostavljena od ponedeljka do petka od 7.30 do 11.30, od 12.00 do 14.30 in od 16.00 do 18.00.

Simona Skočir

Fotografija: Milan Štulc, Občina Bovec

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
17.10.2021
5°C / 20°C
ponedeljek
18.10.2021
2°C / 20°C
torek
19.10.2021
6°C / 20°C