PODJETJE MARMOR HOTAVLJE JE PREJELO NAZIV GORENJSKA GAZELA 2021!

Ponedeljek, 11. oktober 2021

Družba Dnevnik je v četrtek izpeljala peti regijski dogodek letošnjega izbora Gazela, v katerem išče najboljša hitro rastoča podjetja. Naziv gorenjske gazele je prejela kamnoseška družba Marmor Hotavlje. Nominirani sta bili sicer še družbi Mizarstvo Jezeršek in Protim Ržišnik Perc.

V družbi Marmor Hotavlje so lani dosegli 15,5 milijona evrov prometa z zavidljivo dodano vrednostjo 61.606 evrov na zaposlenega. V petih letih so prihodki zrasli za več kot 60 odstotkov, so sporočili iz Dnevnika.

Danes družba velja za svetovnega voditelja v nišnem luksuznem segmentu opreme jaht.

Poslovni model družbe s 174 zaposlenimi temelji na prepoznani vrednosti za kupca. Uspeh pa gradijo na znanju, kakovosti in razvoju. Tako so med drugim razvili rešitev, ki omogoča, da kamen narežejo na debelino od tri do štiri milimetre, kar šteje za zahteven izziv, navajajo organizatorji izbora.

Marmor Hotavlje je po oceni metodološke komisije, ki je izbrala gazelo, svetovni zgled trajnostne in dinamične rasti. "Do domačega kamna - Hotaveljčana - imajo izstopajoče trajnosten odnos. Tržijo ga kot ekskluziven kamen, po visokih cenah, in s tem dodajajo kamenček v mozaiku vizije vodilnega kamnoseškega podjetja na svetu," so zapisali.

Priznanje sta na četrtkovi slovesnosti prevzela direktorja podjetja Damijan in Tomaž Selak.

Občutke ob prejemu laskavega naziva je za Primorski val strnil Sandi Čeferin iz marketinškega oddelka v podjetju Marmor Hotavlje.

Sandi Čeferin - IZJAVA ob prejemu nagrade GAZELA


Še zadnji letošnji regijski dogodek bo potekal 14. oktobra v Kopru, na katerem bodo podelili primorsko-notranjsko Gazelo 2021. Nominirana podjetja so podjetje Žerjavi Klančar, podjetje Ensol 360 in podjetje Metalimpex.

Letošnji izbor Gazela v ospredje postavlja vrednoti dinamične in trajnostne rasti podjetij. Nacionalni dogodek, na katerem bodo razglašena najboljša med najhitreje rastočimi in bonitetno odličnimi slovenskimi podjetji bo potekal 26. oktobra v Cankarjevem domu.STA, Katja Kejžar

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
17.10.2021
5°C / 20°C
ponedeljek
18.10.2021
2°C / 20°C
torek
19.10.2021
6°C / 20°C