JANŠA VČERAJ V IDRIJI NA SREČANJU ČLANOV IN SIMPATIZERJEV SDS GORIŠKE REGIJE

Nedelja, 10. oktober 2021

Lokalni odbor stranke SDS Idrija je v idrijski Modri dvorani včeraj gostil regijsko srečanje članov in simpatizerjev Slovenske demokratske stranke Goriške, ki se ga je udeležil tudi predsednik SDS in predsednik vlade Janez Janša z nekaterimi najožjimi sodelavci in vidnimi predstavniki stranke. Srečanje je s pozdravnim nagovorom otvoril vodja lokalnega odbora SDS Idrija Kristjan Brus, ki je udeležencem izrekel dobrodošlico v Idriji. Zbrane je pozdravil tudi idrijski župan Tomaž Vencelj, ki je izrazil zadovoljstvo nad ukrepi sedanje vlade v podporo občinam, opozoril pa je na nujnost, da se pri financiranju občin v bodoče upošteva tudi razlika med občinami v stroških za zagotavljanje zimske službe, ki idrijsko občino na eno zimsko sezono stane okoli milijon evrov, obalne občine, na primer, pa praktično nič.

Osrednji govorec na srečanju je bil  predsednik SDS in predsednik vlade Janez Janša, ki je izpostavil nekatere prelomne trenutke v zgodovini Slovenije in vlogo stranke SDS v njih, uspešne projekte sedanje vlade, kljub temu, da vlada energijo usmerja tudi v spopadanje z epidemijo ter predsedovanje svetu Evropske unije. Čestital je županu Občine Idrija za visoko precepljenost prebivalstva, obsodil je protivladne proteste, poudaril visoka pričakovanja na volitvah prihodnje leto, v katere SDS vstopa z geslom Gradimo Slovenijo, ter izpostavil področja, kamor bo vlada v prihodnje usmerjala sredstva.


Izjava Janez Janša


V nadaljevanju srečanja sta zbrane, med drugim, nagovorila tudi evropska poslanka Romana Tomc in minister za notranje zadeve Aleš Hojs, predstavili pa so se tudi kandidati SDS za volitve v državni zbor.  Za Idrijsko in Cerkljansko je to Andrej Poglajen, za nov mandat na Ajdovsko-vipavskem se bo potegovala Eva Irgl, kandidat stranke v volilnem okraju, ki obsega občine Tolmin, Kobarid in Bovec, pa je Danijel Krivec. 


Metka Rupnik

 

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

acergama dne 10.10.2021 ob 09:27:55
#2
Naslov bi lahko bil tudi "Idrijo obiskal komunist, ki ga ne mara 70% drzavljanov in vecina europe"
acergama dne 10.10.2021 ob 09:14:36
#1
Pravilni naslov clanka bi bil "Spreobrnjen komunist, ki se pozvizga na ustavo obiskal idrijo"Pozabljeno geslo?

 

nedelja
17.10.2021
5°C / 20°C
ponedeljek
18.10.2021
2°C / 20°C
torek
19.10.2021
6°C / 20°C