V OKVIRU OBLIKOVANJA KBZ IZ DOLINE SOČE NA VRSTI OCENJEVANJE PRIDELKOV IN ŽIVILSKIH IZDELKOV

Sobota, 09. oktober 2021

V Javnem zavodu za turizem dolina Soče v sodelovanju s Posoškim razvojnim centrom nadaljujejo s projektom vzpostavitve kolektivne blagovne znamke Iz doline Soče, ki predstavlja oznako lokalnega geografskega izvora in visoko kakovost izdelkov in storitev. Prvo ocenjevanje je bilo izvedeno v poletnih mesecih, ko so ocene dobili rokodelski izdelki in izdelki unikatnega in industrijskega oblikovanja. Od 24 prijavljenih jih je kar 19 prejelo certifikate, ki jamčijo visoko kakovost, lokalni izvor in sonaravno izdelavo. 

Tik pred vrati pa je tudi že drugo ocenjevanje, tokrat bodo na vrsti pridelki in živilski izdelki. Ocenjevanje bo potekalo 21. oktobra, prijave na ocenjevanje pa v zavodu zbirajo samo še do ponedeljka, 10. oktobra. Ocenjevanje je sicer za pridelovalce in predelovalce brezplačno, certifikat pa bo veljal dve leti.

V Javnem zavodu za turizem dolina Soče poudarjajo, da bo z vsakim novim certificiranim ponudnikom kolektivna blagovna znamka močnejša in prepoznavnejša, od česar bodo imeli koristi vsi sodelujoči ponudniki. Med glavnimi cilji certificiranja so sicer predvsem gradnja registra ponudnikov z zagotovljeno obljubljeno lokalno dodano vrednostjo, usklajena rast celovite kakovosti ponudbe v destinaciji, kratke lokalne oskrbne verige z najvišjo možno samooskrbo ter usklajena promocija lokalnih ponudnikov, logistika in prodaja ponudbe destinacije Dolina Soče kot celote.

V naslednjih mesecih bo sledilo še ocenjevanje jedi in pijač, postreženih na gostinski način, nato pa bo ob zaključku vseh ocenjevanj sledila skupna podelitev certifikatov in pospešena promocija in prodaja vseh certificiranih izdelkov in produktov.

Simona Skočir 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
17.10.2021
5°C / 20°C
ponedeljek
18.10.2021
2°C / 20°C
torek
19.10.2021
6°C / 20°C