VRTIČKANJE IN HORTIKULTURNA TERAPIJA V VDC TOLMIN

Petek, 01. oktober 2021

Varstveno delovni center (VDC) Tolmin je samostojni javni socialno varstveni zavod za odrasle osebe z intelektualno oviro in odrasle s pridobljeno možgansko poškodbo. Pod svojo streho vsakodnevno združuje 46 odraslih, od katerih jih 16 tudi biva v bivalni skupnosti. V zadnjih dveh letih so v okviru projekta Vrtičkanje in hortikulturna terapija iz prej nefunkcionalnega zemljišča ob stavbi oblikovali vrt z visokimi gredami, ki je poleg tega zaživel kot prostor za druženje uporabnikov, ponuja pa tudi priložnost za obiske najmlajših in najstarejših in medgeneracijsko povezovanje. Kako je projekt potekal in kaj je bil njegov glavni namen, uvodoma pojasnjuje direktorica VDC Tolmin Sandra Medveš Berginc.

Izjava Sandra Medveš Berginc

Koordinatorka projekta Aleksandra Božič iz VDC Tolmin v nadaljevanju še razloži, kako so pri oblikovanju gred in vrtičkanju pomagali uporabniki, kakšen je pomen hortikulturne terapije in kako novonastali vrt uporabljajo danes.

Izjava Aleksandra Božič
Simona Skočir  

Fotografija: VDC Tolmin

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
17.10.2021
5°C / 20°C
ponedeljek
18.10.2021
4°C / 21°C
torek
19.10.2021
6°C / 19°C