IDRIJSKE RAZGLEDNICE POD MESTNIM TRGOM V IDRIJI

Nedelja, 26. september 2021

V petek so v Galeriji sv. Barbare pod Mestnim trgom v Idriji odprli razstavo del, prispelih na letošnji Slikarski Ex-tempore v Idriji, ki ga že vrsto let organizira Likovno društvo Cinober Idrija. Idrijske razglednice je bila letošnja tema za ustvarjalni izziv. Likovni ustvarjalci, udeleženci extempore, so si zato v pripravah na izdelavo likovnih del natančneje ogledali mesto prav z vidika naslovne teme in zatem na slikarskih površinah ustvarili svoj likovni pogled na mesto. Prijavljenih je bilo skupno 42 ustvarjalcev iz različnih koncev Slovenije, na koncu pa je več kot 40 del v ocenjevanje in za razstavo oddalo skupno 34 likovnih ustvarjalcev iz kar 20 krajev po Sloveniji. Prav tako kot kraji, iz katerih izhajajo likovniki, so raznovrstne tudi njihove tehnike ustvarjanja in pogledi na mesto Idrija. Predsednik Likovnega društva Cinober Idrija Nande Rupnik.

Izjava Nande Rupnik

Strokovna komisija, ki so jo sestavljali prof. Branko Kalan, Neža Pavšič in Silvij Bajc, je 1. nagrado dodelila Janezu Ovscu iz Logatca, 2. nagrado Milanu Ipavcu iz Ajdovščine in 3. nagrado Zdravku Willerju iz Idrije. Podeljene so bile tudi tri diplome za kakovost dela, ki so jih prejeli Jerneja Smolnikar iz Mislinje, Dajana Čok iz Divače in Idrijčan Nande Rupnik. Posebno nagrado komisije pa je prejel domačin Danilo Jereb.

Razstavo del, ki so prispela na letošnji extempore, si lahko še vedno ogledate v Galeriji sv. Barbare pod Mestnim trgom v Idriji.

 

Metka Rupnik

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
17.10.2021
5°C / 20°C
ponedeljek
18.10.2021
4°C / 21°C
torek
19.10.2021
6°C / 19°C