DRUGI VIKEND V OKTOBRU V DOLINO SOČE PRIHAJA PRVI RALLY SOČA VALLEY

Nedelja, 26. september 2021

V Posočju se bo drugi vikend v oktobru ponovno razlegalo hrumenje dirkalnih avtomobilov, saj bo skoraj po celotni dolini potekal prvi pozivni Rally Soča Valley. Organizatorji, klub RR Tmin, ki je maja uspešno izpeljal že prvo gorsko hitrostno dirko v Volčah pri Tolminu, tokrat obljubljajo še bolj pestro dogajanje. 

Pod pokroviteljstvom občin Kobarid in Bovec ter ob pomoči organizatorjev festivala Gora Rocka se bo prvi Rally Soča Valley odvijal na slikovitih cestah Šentviške planote, Breginjskega kota in Bovške kotline. Tekmovalce čakajo skoraj 50 kilometrov dolge proge, ceremonialni štart in zaključek s podelitvijo pa bosta na glavnem trgu v Kobaridu.

Poleg prvega mednarodnega relija v dolini Soče bo ob pokroviteljstvu občin Kanal ob Soči in Tolmin na zaenkrat še skriti trasi od Kanala do Tolmina potekal še Eco Rally, na katerem se bodo tekmovalci z vozili na električni pogon preizkusili v točnosti in ekonomičnosti vožnje.

Dva vzporedna dogodka se bosta odvila 8. in 9. oktobra, prijave pa so se odprle ravno v minulem tednu. Predsednik kluba RR Tmin Aljoša Gregorič pojasnjuje, kakšno udeležbo pričakujejo.

Izjava Aljoša Gregorič 1


Kot doda Gregorič, je organizacija celotnega relija zelo zahtevna, poteka pa predvsem v sodelovanju z lokalnimi skupnostmi in prebivalci. Letošnji prvi Rally Soča Valley bo pozivni, seveda pa si v društvu želijo, da bo v prihodnje postal tradicionalen.

Izjava Aljoša Gregorič 2


Simona Skočir

Izjava Aljosa Gregoric 1
Izjava Aljosa Gregoric 2

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
17.10.2021
5°C / 20°C
ponedeljek
18.10.2021
2°C / 20°C
torek
19.10.2021
6°C / 20°C