IDRIJSKI PLESNI ORKESTER S SVINGOM, LATINO RITMI IN SLOVENSKO POPEVKO V SPOMIN DR. KOBALU

Sobota, 25. september 2021

V okviru včerajšnjega programa Festivala industrijske kulture Betrib in cikla Odsevi srebrnega so spominu na dr. Alfreda Kobala posvetili tudi koncert Idrijskega plesnega orkestra, v katerem je sodeloval kot glasbenik in ga krajše obdobje tudi vodil. Koncertu v idrijskem Filmskem gledališču so med poslušalstvom prisluhnili tudi člani družine dr. Kobala.

Dr. Kobal je že kot mladinec igral trombon pri Idrijskem plesnem orkestru pod vodstvom Damjana Flandra, ki ga je kasneje, med leti 1960 in 1964 tudi vodil. Skupaj z Idrijčanom, trobentačem Ludvikom Čibejem je igral tudi v Akademskem plesnem orkestru, ki je leta  1957 skupaj z Marjano Deržaj nastopil na znamenitem mladinskem festivalu v Moskvi.  

Idrijski plesni orkester je na sinočnjem koncertu pod vodstvom saksofonista Naceta Kogeja odigral 15 skladb različnih zvrsti, od svinga, latino ritmov do priredb slovenskih popevk, pri nekaterih sta se mu kot solista pridružila tudi vokalista Rebeka Bogataj in Reno Čibej, tudi nekdanji član orkestra, ki se mu je sinoči s saksofonom pridružil pri eni od skladb. Dr. Kobalu v spomin pa so zaigrali tudi lepo balado iz leta 1932 I'm getting sentimental ower you, s solistom Brankom Mrakom na pozavni.

Koncertni večer, ki bi ga bilo dobro čimprej ponoviti.   


Metka Rupnik

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
17.10.2021
5°C / 20°C
ponedeljek
18.10.2021
4°C / 21°C
torek
19.10.2021
6°C / 19°C