V BOVCU BODO ZAČELI GRADITI NOVO ŠPORTNO DVORANO

Petek, 24. september 2021

Bovški župan Valter Mlekuž in direktor podjetja Kolektor Koling Tine Vadnal sta danes podpisala pogodbo za izgradnjo nove športne dvorane v Bovcu. Staro in dotrajano športno dvorano so porušili že pred dvema mesecema, gradnja nove pa bo trajala do leta 2023. Vrednost celotne investicije bo 8,9 milijona evrov, kar je sicer dobra 2 milijona evrov več od sprva načrtovanih stroškov.

Aktivnosti za izgradnjo nove športne dvorane v Bovcu potekajo že več let. Konec leta 2019 je Občina Bovec izvedla arhitekturni natečaj za izbiro strokovno najprimernejše rešitve za novo športno dvorano in od skoraj 23 prispelih projektov izbrala rešitev avtorjev Arhitekturnega biroja Ravnikar Potokar. Aprila letos so na Občini pridobili gradbeno dovoljenje, kmalu po zaključku  šolskega leta pa je v poletnih mesecih sledilo še rušenje stare dvorane. Kot se je izkazalo med rušenjem, je bila ta že konkretno dotrajana, saj je preživela več rušilnih potresov.

Konec avgusta se je iztekel razpis za izvajalca za gradnjo nove športne dvorane, od dveh prispelih ponudb pa so na Občini Bovec izbrali cenejšo ponudbo podjetja Kolektor Koling, s katerim je Občina danes tudi podpisala pogodbo. Čeprav so na Občini Bovec celotno investicijo sprva ocenili na 6,5 milijona evrov, je skupna vrednost del narasla na 8,9 milijona evrov. V letošnjem proračunu je Občina Bovec za prvo fazo gradnje že namenila približno milijon evrov. Kot razloži župan Valter Mlekuž, bodo morali v naslednjem letu zagotoviti okrog 5 milijonov, preostanek sredstev pa še v letu 2023, ko naj bi se dela glede na pogodbeni rok tudi zaključila. Mlekuž dvomi, da bodo vsa sredstva lahko zagotovili brez zadolževanja občine, čeprav nekaj denarja pričakujejo tudi iz razpisov Eko sklada in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter iz naslova popotresne obnove.

Nova bovška športna dvorana bo primarno namenjena izvajanju športne vzgoje na bližnji osnovni šoli, za rekreacijo jo bodo lahko uporabljali občani, dobrodošla pa bo tudi kot dopolnitev ponudbe turističnih storitev rekreacije. Občina Bovec bo namreč z moderno športno dvorano v prihodnje različnim športnim klubom in reprezentancam lahko ponudila tudi možnost športnih priprav in tekmovanj.

Bodoči športni objekt bo vseboval vse potrebne spremljajoče prostore, pa tudi povezovalni hodnik do osnovne šole, ki bo učencem omogočal varnejši prehod iz šolskih prostorov do šolske dvorane. V okviru projekta bodo uredili tudi zunanje območje, zunanja športna igrišča, otroško igrišče in parkirišča.   


Simona Skočir


Pogovor z Valterjem Mlekužem

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
17.10.2021
5°C / 20°C
ponedeljek
18.10.2021
2°C / 20°C
torek
19.10.2021
6°C / 20°C