VIPAVSKA OBČINSKA SEJA PREKINJENA

Petek, 24. september 2021

Včeraj je v sejni sobi v Vipavi potekala prva popočitniška in 25.redna seja vipavskega Občinskega sveta. Na dnevnem redu je bilo planiranih 11 točk dnevnega reda, med katerimi je bilo tudi nekaj sklepov o imenovanjih članov pa tudi drugih sklepov. A se je zapletlo že pri dnevnem redu. Občinski svetnik z Liste Ivana Princesa za trajnostni razvoj je zahteval, da se na dnevni red uvrsti oziroma doda tudi 12. točka dnevnega reda in sicer poletno poročilo o realizaciji proračuna občine Vipava. Župan je predlog svetnika zavrnil in tako je osem občinskih svetnikov zapustilo in obstruiralo sejo ter tako povzročilo njeno nesklepčnost. Več o tem župan Občine Vipava, Goran Kodelja.


Izjava Goran Kodelja

K nesklepčnosti 25. redne seje Občinskega sveta Občine Vipava so pripomogle svetniške skupine SDS, SLS, Zveza za Primorsko, Lista Ivana Princesa za trajnostni razvoj in SD. Več o tem kaj je svetniške skupine privedlo do zapustitve seje, občinski svetnik Marko Nabergoj.


Izjava Marko Nabergoj  

25. redna seja Občinskega sveta Občine Vipava po odhodu svetnikov ni bila več sklepčna in zato se je zaključila že po dobrih 10 minutah.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
17.10.2021
5°C / 20°C
ponedeljek
18.10.2021
2°C / 20°C
torek
19.10.2021
6°C / 20°C