ANKA ČEZ DRN IN STRN, RAFKO MED GRIČE

Sreda, 15. september 2021

Planinska založba Slovenije je to jesen med izdane knjige uvrstila tudi dve deli idrijskih avtorjev. Rafko Terpin je podpisal knjigo Griči, Anka Rudolf pa knjigo Čez drn in strn. Obe deli bosta jutri, 16. septembra, ob 18. uri predstavljeni v Galeriji Magazin.

S knjigo Čez drn in strn je Anka Rudolf v osemnajstih pravljicah, pripovedkah in zgodbah vsebinsko predstavila širše območje Idrijskega, njegovih prebivalcev in njihovega načina življenja od najzgodnejših časov do današnjih dni. Vsebinsko raznolike zgodbe so polne domišljije in opisov raznotere človeške narave. Knjigo bogatijo ilustracije Idrijčana, akademskega slikarja Jurija Pfeiferja.

V knjigi Griči najdemo zbrane zapise iz petih desetletij Rafkovih »potepanj« po grapah in gričih. Dr. Igor Dakskobler je v spremni besedi med drugim zapisal: »Bogastvo doživetij, čudenje nad lepoto narave, njenih kamnin in rastlinstva, ljudi in njihovih hiš, zgodb in usod, veselih in žalostnih, celo tragičnih. To so nedvomno leposlovne pripovedi, po zasnovi, slogu in izrazju izvirne.«

Obe deli sta med ljubitelji kakovostnega branja naleteli na lep odziv.

Na jutrišnji predstavitvi bo potrebno upoštevati veljavne ukrepe NIJZ za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS CoV-19, zlasti pogoj PCT – s potrdilom.


Špela Velikanje

Foto: MKČ Idrija

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
21.09.2021
14°C / 23°C
sreda
22.09.2021
11°C / 23°C
četrtek
23.09.2021
11°C / 22°C