NA LOKACIJI NEKDANJIH PROSTOROV ILESA BO ZRASEL VISOKOTEHNOLOŠKI CENTER

Torek, 14. september 2021

Korporacija Hidria svoj letošnji jubilej, 50-letnico delovanja, proslavlja z načrtovanjem 40 milijonov evrov vredne investicije v nov visokotehnološki center, ki ga bodo na lokaciji bivših proizvodnih objektov Ilesa pričeli graditi prihodnje leto. Na površini 15.000 m2 bo zajemal najsodobnejše prostore z avtomatizirano in robotizirano digitalno podprto tehnologijo za razvoj in proizvodnjo statorskih in rotorskih paketov za najsodobnejša e-vozila prihodnosti po načelu Industrije 4.0. V njem bo Hidria v petih letih zaposlila 100 novih visoko usposobljenih sodelavcev. Ti bodo ustvarjali proizvode, ki bodo ob ciljni prodaji 100 milijonov evrov občutno presegali 100.000 evrov dodane vrednosti na zaposlenega. Iz nove tovarne bodo od leta 2023 najprej prihajali ključni deli elektromotorskih hibridnih pogonov za vozila znamk BMW in Mercedes.


Nov Hidriin visokotehnološki center bo zgrajen leta 2023.

Investicija je prvi od projektov vzpostavljanja inovacijske platforme za zeleno mobilnost GREMO (GREen MObility) slovenske avtomobilske dobaviteljske industrije v okviru ACS, Slovenskega avtomobilskega grozda.

Poleg velikih razvojnih kompetenc in vlaganj so za take razvojne preboje potrebna tudi obsežna partnerstva, kot izpostavlja Iztok Seljak, glavni direktor družbe Hidria Holding.


Izjava Iztok Seljak 1


Poleg razvojnih kapacitet in kompetenc pa je po pridobljenih poslih zelo pomembna visokotehnološka sposobnost proizvajanja konkurenčnih inovativnih rešitev za globalni trg prihodnosti. Hidriin odgovor na to je odločitev za strateško 40 milijonovvredno investicijo v novo digitalizirano, avtomatizirano in robotizirano tovarno za proizvodnjo statorskih in rotorskih paketov, ključnih delov hibridnih in električnih pogonov.


Izjava Iztok Seljak 2


Foto: Metka Rupnik, arhiv Hidria

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
21.09.2021
14°C / 23°C
sreda
22.09.2021
11°C / 23°C
četrtek
23.09.2021
11°C / 22°C