"HRUŠKA", BETON, PROSTOVOLJCI IN ... AKCIJA!

Sreda, 15. september 2021

Nekdanje balinišče v Rožni ulici v središču Idrije, ki je opuščeno vrsto let samevalo in se zaraščalo, počasi dobiva novo podobo. Včeraj se je odvijala še ena v vrsti delovnih akcij, v katerih prostovoljci prej opuščeno območje v osrčju Idrije postopno spreminjajo v prostor za druženje in igro.

Včeraj je na bodočem odprtem prostoru za druženje v Rožni ulici potekalo betoniranje dela površine ob bližnjem objektu. To bo edini z betonom utrjen del tega prostora, ki bo služil kot prizorišče, ostali večinski del površine pa pokriva steptani pesek, sredi katerega rastejo mlada drevesa, ki bodo obiskovalcem prostora nudila senco ob počitku in druženju.Katja Martinčič, vodja projekta v Idriji.

Izjava Katja MartinčičHruška je že na mestu.


Prvo usklajevanje ...


Drugo usklajevanje ...


Čakajoč na ... beton.


Akcija!

V nadaljevanju bodo prostovoljci še uredili tla okoli dreves in namestili urbano opremo, potem pa bo novo srečevališče v Rožni ulici že nared za druženja, počitek, razvedrilo. Že sedaj pa so ta polepšani prostorček sredi starega mestnega jedra Idrije odkrili otroci, ki so ga že posvojili za igro.  


Otroci se že igrajo.

Urejanje nekdanjega balinpalaca v Idriji sodi v okvir projekta Common places, pobudo zanj pa so dali mladi idrijski strokovnjaki Katja Martinčič, Primož Pavšič in Jože Carli, ki tudi sodelujejo pri izvedbi. 


Metka Rupnik

Foto: Metka Rupnik, Katja Martinčič


 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
21.09.2021
14°C / 23°C
sreda
22.09.2021
11°C / 23°C
četrtek
23.09.2021
11°C / 22°C