TOLMINSKI POLICISTI V NOVI POSTAJI LAHKO ŽE LETA 2023

Torek, 14. september 2021

O prizadevanjih za selitev Policijske postaje iz starega mestnega jedra Tolmina smo že velikokrat poročali, tudi ob sredinem obisku vlade in notranjega ministra Aleša Hojsa v Tolminu pa se je pokazalo, da bodo prizadevanja v naslednjih letih kot kaže vendarle obrodila sad.

Župan občine Tolmin Uroš Brežan in minister Aleš Hojs sta sicer pismo o nameri selitve policijske postaje s Trga 1. maja na novo lokacijo Na Logu podpisala že v začetku julija, v sredo pa so predstavniki ministrstva, policije in občine obiskali tudi novo lokacijo in spregovorili o konkretnih načrtih glede selitve postaje.

Ob ogledu nove lokacije je minister Hojs takole povzel nadaljnje aktivnosti selitve tolminske policijske postaje, kar bi lahko po njegovih besedah tolminski policisti dočakali že v letu 2023.

Izjava Aleš Hojs


Obiska ministra so se razveselili tudi na Občini Tolmin, kjer že razmišljajo o novih vsebinah, ki bodo najbolj ustrezne za trenutne prostore policijske postaje v starem mestnem jedru Tolmina. Kot eno od možnosti vidijo prostor za center za delo na daljavo. Direktor občinske uprave Matjaž Kos.

Izjava Matjaž Kos


Komandir PP Tolmin Boris Zorko pove, da bodo tolminski policisti na novi lokaciji lahko funkcionirali veliko bolje in tudi v sodelovanju z ostalimi službami, v nadaljevanju pa izpostavi še problematiko pomanjkanja kadra v policiji.

Izjava Boris Zorko
Simona Skočir

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
21.09.2021
14°C / 23°C
sreda
22.09.2021
11°C / 23°C
četrtek
23.09.2021
11°C / 22°C