V SOKOLSKEM DOMU V GORENJI VASI BO V PETEK PREDSTAVITEV ZBORNIKA GORENJEVAŠKO IN HOTAVELJSKO

Torek, 14. september 2021

V preteklem letu je tik pred božično-novoletnimi prazniki Občina Gorenja vas – Poljane izdala zbornik z naslovom GORENJEVAŠKO IN HOTAVELJSKO SKOZI ČAS, ki je nastajal dobri dve leti. Zbornik predstavlja gorenjevaško in hotaveljsko območje v različnih zgodovinskih obdobjih pa do danes. Pobudo za ustvarjanje zbornika je podal župan Občine Gorenja vas – Poljane, Milan Čadež. Vsi ostali kraji so tovrsten zbornik že imeli, zato je bila želja, da so tudi območja Gorenje vasi in Hotavelj zabeležena v zborniku. Nosilka projekta je bila krajevna skupnost, ki je imenovala uredniški odbor, v katerem so bili Mirjana Možina, Damjana Peternelj, mag. Silvo Pivk in sogovornik Valentin Bogataj, ki nam je povedal, kako so se člani uredniškega odbora lotili dela:


Gorenjevaško in Hotaveljsko skozi čas – Valentin Bogataj


Pri nastajanju zbornika je tako sodelovalo kar 77 sodelavcev, ti pa so s svojim strokovnim znanjem in izkušnjami pomagali pri nastanki devetih tematskih sklopov. Na kratko nam je poglavja opisal sogovornik Valentin Bogataj:


Gorenjevaško in Hotaveljsko skozi čas – Valentin Bogataj


Knjiga, ki obsega več kot 600 strani in je oprmljena z več kot 670-imi fotografijami in 122 dokumenti, kar kliče k nadaljnjim raziskavam. V petek bo tako v Sokolskem domu v Gorenji vasi potekala predstavitev zbornika. Predstavitev se bo začela ob 18. uri, na predstavitvi pa bodo avtorji in uredniki povedali, kako in zakaj je zbornik nastajal. Knjigo pa je seveda mogoče tudi kupiti, Valentin Bogataj:


Gorenjevaško in Hotaveljsko skozi čas – Valentin Bogataj


V petek ste torej prav lepo povabljeni vsi, ki vas tematika zanima, da se udeležite predstavitve zbornik Gorenjevaško in Hotaveljsko skozi čas, ki bo potekala v Sokolskem domu v Gorenji vasi.


Foto: obcina-gvp.si - JANA OBLAK

Katja Kejžar


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
21.09.2021
14°C / 23°C
sreda
22.09.2021
11°C / 23°C
četrtek
23.09.2021
11°C / 22°C