LETOS OKROGLO OBLETNICO PRAZNUJE TUDI DRUŠTVO ZA PROSTO LETENJE POSOČJE

Nedelja, 12. september 2021

Letošnje leto je vsaj v Posočju leto okroglih obletnic različnih društev. Med jubilanti je tudi Društvo za prosto letenje Posočje, ki kot samostojno društvo deluje že 40 let.

Predsednik društva Matjaž Klemenčič pove, da zametki društva sicer segajo že v leto 1977, ko so se Tolminci začeli aktivneje ukvarjati z zmajarstvom in so se organizirali v sekcijo pri Posoškem aeroklubu. Število članov je naraščalo, z njimi pa želja po ustanovitvi samostojnega društva, kar se je zgodilo leta 1981. Člani sekcije so ustanovili in registrirali Društvo za prosto letenje Posočje, ki je kot tako delovalo do sredine devetdesetih let. Takrat so se društvu pridružili še jadralni padalci, ki skupaj z zmajarji še danes tvorijo klub.  

Društvo šteje med 40 in 50 člani, njihov 'dom' pa je vzletišče Kobala, ki je v vseh teh letih postala tudi svetovno priznan prostor za prosto letenje, ki v dolino Soče privablja veliko gostov. Ob tem Klemenčič opozori, da v klubu s prostovoljnim delom vzdržujejo vso infrastrukturo, ki je nujno potrebna za visok nivo samega vzletišča, hkrati pa se trudijo šport približati tudi domačinom in tako spodbuditi rast članstva, kar sicer tudi vidijo kot glavno poslanstvo.

Letošnjo obletnico bodo v Društvu za prosto letenje Posočje obeležili tudi z izdajo zbornika, v katerem bodo z besedo in sliko za vedno zabeležili bogato zgodovino društva in tega športa na Tolminskem.


Simona Skočir 

Fotografija: DPL Posočje

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
25.05.2024
11°C / 24°C
nedelja
26.05.2024
12°C / 26°C
ponedeljek
27.05.2024
12°C / 28°C