S SLAVNOSTNO SEJO ZAKLJUČENO TMINSKO POLETJE

Sobota, 11. september 2021

Pestro poletno dogajanje v Tolminu, ki je pod imenom Tminsko poletje vse od junija združilo več kot 100 različnih dogodkov, se je včeraj v starem mestnem jedru sklenilo s slavnostno sejo Občinskega sveta Občine Tolmin, ki je bila posvečena predvsem letošnjim občinskim nagrajencem. 

Župan Uroš Brežan je v uvodnem nagovoru spomnil tudi na pestro dogajanje minulega tedna, predvsem na sredin obisk vlade, ki je prvič imela uvodno sejo prav v Tolminu, in na srečanja z mnogimi ministri, ki so bila priložnost za razgovore, opozorila in snovanje bodočih večjih projektov. V Tolminu se bo sicer še letos pričela gradnja obvoznice, v športnem parku Brajda se je začela gradnja večnamenskega objekta s tribunami, na občini pa gledajo tudi v prihodnost. Kot je spomnil tolminski župan, pripravljajo razvojni program do leta 2030, katerega osnutek bodo že v naslednjih tednih predstavili krajevnim skupnostim, predstavnikom gospodarstva, javnega življenja in tudi vsem občanom. Trenutno pa je v javni obravnavi tudi strateški dokument za starejše. 


V nadaljevanju seje so pozornost posvetili petim letošnjim občinskim nagrajencem. Prve nagrajenke, skupina ljudskih pevk Korenine, so program najprej popestrile z ljudsko pesmijo, nato pa iz rok župana prejele zahvalo za dolgoletno delo pri ohranjanju kulturne dediščine – ljudske pesmi. Drugo zahvalo je prejel Igor Skočir, in sicer za dolgoletno prostovoljno delo v enotah za iskanje in reševanje oseb v okviru civilne zaščite. 

Sledili sta dve priznanji Občine Tolmin, prvo je prejel Slavko Šorli za dolgoletno delo pri ohranjanju kulturne dediščine in uspešno prenašanje znanja na druge, drugo pa Cvetka Jug za življenjsko delo na področju planinstva. Najvišje priznanje letos – plaketo so podelili Društvu veteranov SEVER Severne Primorske za življenjsko delo ob 30-letnici osamosvojitve.


Simona Skočir 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
21.09.2021
14°C / 23°C
sreda
22.09.2021
11°C / 23°C
četrtek
23.09.2021
11°C / 22°C