NAJ PLANINSKI KOČI 2021 KREKOVA KOČA NA RATITOVCU IN DOM NA KOFCAH

Sreda, 08. september 2021
Na Primorskem valu smo tudi letos že sedmič spremljali akcijo Planinske zveze Slovenija, v kateri ste lahko glasovali za naj Planinske koče. Z veseljem lahko sporočimo, da je letošnji laskav naslov za Naj visokogorsko planinsko koča osvojila Krekova koča na Ratitovcu, naj planinska koča pa je Dom na Kofcah. V izboru je sodelovalo 154 koč, oddanih pa je bilo 21.000 glasov.


Krekova koča na Ratitovcu leži na višini 1642 metrov nadmorske višine na vršnem slemenu Ratitovca, najvzhodnejšega podaljška Julijskih Alp.


Naslov naj planinske koče 2021 si je prislužil Dom na Kofcah na 1488 metrov visoko na južno pobočje Košute. Dom na Kofcah je tako že drugič prejel ta naziv, pred tem je bil izbran za naj planinsko kočo 2019.


Finalisti v izboru za naj planinsko kočo so bili poleg Doma na Kofcah še Koča na Dobrči, Lavričeva koča na Gradišču, Planinski dom pri Gospodični na Gorjancih in Planinski dom na Uštah - Žerenku. V kategoriji naj visokogorska planinska koča pa so se v finale uvrstile še Dom na Komni, Dom Planika pod Triglavom, Pogačnikov dom na Kriških podih in Zasavska koča na Prehodavcih.


Več o naj planinskih kočah pa v jutrišnji oddaji Turistika na Primorskem valu.

Ivan Seljak

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
14.07.2024
20°C / 34°C
ponedeljek
15.07.2024
18°C / 35°C
torek
16.07.2024
19°C / 36°C