DAMIJAN VONČINA: LESENE KLJUKE KOPC

Četrtek, 26. avgust 2021

Ste že kdaj pomislili, da bi si k novim lesenim vratom ali oknu omislili tudi ročno izdelano leseno kljuko? Nekoliko drugačno, ki pusti v dlaneh topel občutek lesa. 

Damijan Vončina je mizar, ki se v majhni mizarski delavnici v Gorenji Kanomlje ukvarja s splošnim mizarstvom. Pred petimi leti pa je dobil idejo, da bi izdeloval unikatne lesene kljuke za okna in vrata. Preveril je stanje na trgu in ugotovil, da takega izdelka na tržišču še ni, in se odločil idejo uresničiti. Pri tem pa se je moral uspešno razrešiti kar več izzivov, ki so ga predenj postavljale različne faze v razvoju izdelka. Pri tem mu je bilo v precejšnjo pomoč tudi znanje, ki ga je pridobil v času šolanja. Trgu danes ponuja izbor lesenih kljuk, ki jih odlikujejo visoka kakovost, vzdržljivost, primerljiva z drugimi materiali, ročna izdelava in unikaten dizajn.

Kako je potekal razvoj od ideje do izdelka, kako nastajajo lesene kljuke v njegovi mizarski delavnici, s kakšnimi izzivi se pri tem sooča in še o čem bo Damijan Vončina spregovoril v pogovoru z Metko Rupnik.


Metka Rupnik
 

Damijan Vončina - Lesene kljuke Kopc

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
21.09.2021
14°C / 23°C
sreda
22.09.2021
11°C / 23°C
četrtek
23.09.2021
11°C / 22°C