MLADINSKI CENTER IDRIJA V ZADNJI FAZI PROJEKTA ''ZMANJŠAJ!''

Petek, 27. avgust 2021

Mladinski center Idrija je največja mladinska organizacija v občini Idrija, ki aktivno izvaja in podpira dejavnosti, s katerimi stremi k izboljšanju položaja mladih in omogoča razvoj potencialov v lokalnem okolju.

Zadnji dve leti ekipa MC Idrija izvaja projekt ''Zmanjšaj!'' s katerim poizkuša spodbujati aktivno vključevanje mladih v lokalno skupnost in aktivno reševanje problemov sodobne družbe, ki neposredno vplivajo na onesnaževanje okolja.

Maja Likar, vodja projekta in strokovna sodelovka za mladinsko delo MC Idrija o začetkih projekta:


IZJAVA: MAJA LIKAR 1


V sklopu projekta ''Zmanjšaj!'' so izvedli akcije trajnostne mobilnosti, izmenjevalnice oblačil, skupnostno vrtnarjenje, postavitev kompostnika, nakup zbiralnika vode, delavnice s taborniki o porabi pitne vode in mnoge druge aktivnosti, s katerimi so javnost ozaveščali o skrbi za okolje. V MC Idrija se zavedajo, da so to le začetki na poti do trajnostnega razvoja njihove dejavnosti, prav s svojo zadnjo aktivnostjo, pripravo smernic za organizacijo Mladinskega centra s čim manj odpadki, pa stremijo k temu, da se njihova pot nadaljuje tudi po uradnem zaključku projekta:


IZJAVA: MAJA LIKAR 2V MC Idrija še dodajajo, da verjamejo, da lahko vsak po svojih zmožnostih in z malimi spremembami prispeva k boljšemu jutri.


Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.


Metka Rupnik

FOTO: MCI

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
17.01.2022
-2°C / 13°C
torek
18.01.2022
-3°C / 11°C
sreda
19.01.2022
-3°C / 13°C