NOSILEC ZASTAVE NA PARAOLIMPIJSKIH IGRAH BO VIPAVSKI PARALOKOSTRELEC DEJAN FABČIČ

Petek, 30. julij 2021

Tudi paraolimpijci se veselijo uspehov naših olimpijk in olimpijcev, hkrati pa se pripravljajo na začetek 16. poletnih paraolimpijskih iger, ki bodo potekale v Tokiu. Začele se bodo 24. avgusta z uradno otvoritvijo in mimohodom odprav. Med njimi bo tudi Slovenija. Slovensko zastavo  bo na otvoritvi nosil paraolimpijec paralokostrelec Dejan Fabčič iz Hrašč pri Podnanosu.

Dejan Fabčič je zdravnik interne medicine ter vodja ambulante za bolezni ščitnice in diabetesa v Novi Gorici. Aktiven je bil tudi v času epidemije COVID-19, svojih bolnikov ni pustil na cedilu. Zato je izbor Dejana Fabčiča za nosilca zastave na otvoritvi tudi poklon in zahvala celotnemu zdravstveno-medicinskemu osebju.


Dejan Fabčič pa je sicer športnik po duši. Od leta 2002 se ukvarja s tekmovalnim parašportom. Zdaj ga čaka tekmovanje v paralokostrelstvu, kjer s pridom izkorišča svoje bogate izkušnje. Fabčič potuje v Tokio, nad njegovo pripravo pa bdi trenerka Brina Božič.
 

Dejan Fabčič je ob imenovanju za nosilca zastave povedal:

IZJAVA: Dejan Fabčič

''Na zaključni slovesnosti bo nosilec zastave Tim Žnidaršič Svenšek, najmlajši športnik v slovenski odpravi v Tokiu'', je odločitev za Dejana pojasnil dr. Boro Štrumbelj, vodja letošnje paralimpijske odprave v Tokio.
Špela Velikanje
Foto: Peter Giodani

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
21.06.2024
17°C / 32°C
sobota
22.06.2024
18°C / 34°C
nedelja
23.06.2024
18°C / 28°C