V KANALU ZAČENJA 11. KNJIŽNICA POD KROŠNJAMI

Ponedeljek, 26. julij 2021

Knjižnica pod krošnjami je projekt ljubljanskega zavoda Divja misel, ki v poletnem času po vsej Sloveniji vzpostavlja bralne kotičke, kjer si lahko obiskovalci in naključni mimoidoči v udobju in hladu dreves v roke vzamejo tam ponujeno ali svoje čtivo, za katerega prek leta nimajo dovolj časa. Osnovna ideja projekta je širjenje in promocija bralne kulture in vsaj v poletnem času omogočanje branja na javnih površinah.

Divja misel v Ljubljani neposredno skrbi za pet bralnih kotičkov, še sedem pa so jih vzpostavile partnerske organizacije. Slednje so idejo Knjižnice pod krošnjami raznesle še v 14 slovenskih, večinoma manjših krajev, med katerimi že vrsto let najdemo tudi Kanal ob Soči.

Gonilna sila kanalske edicije Knjižnice pod krošnjami je Blaž Valentinčič, v krajši pogovor o letos ponujenih dogodkih ga je zapletel Primož Božič.

Posnetek: Blaž Valentinčič

V Kanalu bo knjižnica pod krošnjami na voljo od danes do 6. avgusta. V tem času se boste lahko od devetih zjutraj do osmih zvečer med drevesi na šolskem igrišču udobno namestili in prebrali kakšno ponujeno ali svojo knjigo. Program bodo tudi letos popestrili dogodki, kar deset se jih bo zvrstilo v tem obdobju, večina jih začenja, kakor današnji nastop domačina Denija Kuka, ob pol sedmi zvečer.

Spored vseh dogodkov najdete na spletni strani knjiznicapodkrosnjami.si, slišite pa jih lahko tudi v našem vsakodnevnem napovedniku Kam danes.

Primož Božič

Foto: knjiznicapodkrosnjami.si

Pogovor: Blaž Valentinčič

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
21.09.2021
14°C / 23°C
sreda
22.09.2021
11°C / 23°C
četrtek
23.09.2021
11°C / 22°C