V OKVIRU OBLIKOVANJA KOLEKTIVNE BLAGOVNE ZNAMKE IZ DOLINE SOČE ŽE PRVO OCENJEVANJE

Ponedeljek, 26. julij 2021

Pred kratkim so v Javnem zavodu za turizem Dolina Soče izvedli prvo ocenjevanje izdelkov za pridobitev certifikata kolektivne blagovne znamke Iz Doline Soče, s čimer je projekt dobil prve otipljive rezultate.

V Javnem zavodu za turizem Dolina Soče so lani začeli s projektom Vzpostavitev kolektivne blagovne znamke (KBZ), v okviru katerega si prizadevajo za visoko in celovito usklajeno kakovost gastronomske in z njo povezane ponudbe v destinaciji Dolina Soče. Certifikat predstavlja oznako lokalnega geografskega izvora in visoko kakovost izdelkov in storitev.

Na prvem ocenjevanju so prve ocene dobili rokodelski izdelki in izdelki unikatnega in industrijskega oblikovanja. Od 24 prijavljenih jih je kar 19 prejelo certifikate, ki jamčijo visoko kakovost, lokalni izvor in sonaravno izdelavo.

Kot pove Tjaša Bizjak, koordinatorka projekta oblikovanja KBZ, so bili nad odzivom navdušeni. Kakšni izdelki so se sicer znašli na ocenjevanju?

Izjava Tjaša Bizjak

 
Certifikat bodo sicer prvi prejemniki prejeli skupaj z ostalimi ponudniki, v okviru oblikovanja KBZ bosta namreč sledili še dve ocenjevanji. Naslednje bo namenjeno pridelkom in živilskim izdelkom. Že v drugem in tretjem tednu avgusta v zavodu za turizem Dolina Soče pripravljajo usposabljanja za te ponudnike, na katerih jim bodo pomagali pri oblikovanju embalaže in zgodbe, ki jo morajo izdleki imeti. Ocenjevanje teh izdelkov bo oktobra, nato predvidoma v začetku leta sledi še ocenjevanje jedi in pijač, postreženih na gostinski način. Ob zaključku vseh ocenjevanj bodo pripravili skupno podelitev certifikatov in pričeli s pospešeno promocijo in prodajo vseh certificiranih izdelkov in produktov. 

Več tudi v jutrišnji dopoldanski oddaji Barve znanja

Simona Skočir

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
21.09.2021
14°C / 23°C
sreda
22.09.2021
11°C / 23°C
četrtek
23.09.2021
11°C / 22°C