IDRIJA IZVAŽA DOBRE PRAKSE

Ponedeljek, 26. julij 2021

Idrija znanje in izkušnje, ki jih je pridobila v okviru posameznih projektov že »izvaža« tudi v druge kraje v regiji in po Sloveniji. Primer dobre prakse mestne dnevne sobe prenaša, med drugim tudi v Bovec, projekt pokrite tržnice pa v Ajdovščino.

Ideja o mestni dnevni sobi, ki je v Idriji že zaživela, je rezultat sodelovanja Občine Idrija že v projektu City Centre Doctor in aktualnega projekta Urbact, ki se osredotoča na prizadevanja za oživljanje starih mestnih jeder. Te dni se dobra praksa že širi v pet drugih slovenskih krajev, med njimi tudi Bovec.

Na povabilo Občine Ajdovščina pa so sodelavke Idrijsko-cerkljanske razvojne agencije v Ajdovščini predstavljale primer dobre prakse projekta Pokrita tržnica v Idriji, katere namen je približati izdelke in pridelke ponudnikov z Idrijskega in Cerkljanskega prebivalcem mesta Idrija in drugim obiskovalcem tržnice, kjer se na istem mestu srečujeta ponudba in povpraševanje. Prvi začetki organizirane prodaje lokalnih produktov na idrijski pokriti tržnici segajo v leto 2005, ko je svoje lokalne pridelke prvič skupaj prodajalo šest ponudnikov. S skupnimi napori ter podporo občin Idrija in Cerkno se je število ponudnikov v teh letih povečalo na sedanjih 30, ki pa se jim pridružijo tudi ponudniki kakovostnih izdelkov iz drugih krajev.

Prisotni na prvi delavnici v Ajdovščini so spoznavali pozitivne vidike povezovanja in sodelovanja, kar je na primeru povezovanja ponudnikov v Idrijskih Krnicah izpostavila Alojzija Strel iz Kmetije na Kalu.


Metka Rupnik

Foto FB Pokrita tržnica Idrija

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
21.09.2021
14°C / 23°C
sreda
22.09.2021
11°C / 23°C
četrtek
23.09.2021
11°C / 22°C