PESTRO POLETJE Z ZPM IDRIJA

Nedelja, 25. julij 2021

Otroci z Idrijskega in Cerkljanskega tudi letos z Zvezo prijateljev mladine Idrija preživljajo pestro poletje v počitniškem varstvu, ob dogodkih Počitnikarije in na letovanjih ob morju. V okviru ZPM Idrija pa teče tudi akcija zbiranja sredstev za letovanje otrok iz socialno šibkejših družin.

Pod okriljem Zveze prijateljev mladine Idrija že od prvih počitniških dni pa vse do konca julija v prostorih idrijske osnovne šole poteka počitniško varstvo za mlajše osnovnošolce, ki ni zgolj varstvo, medtem ko so starši še v službah, ampak tudi aktivno preživljanje počitnic ob dejavnostih na prostem, v naravi, ustvarjalnih delavnicah, športnih aktivnostih in druženju, vključujejo pa se tudi v program Počitnikarije, v katerem ZPM Idrija, tudi skupaj z drugimi organizatorji pripravlja zanimive dogodivščine za otroke.


Med otroki na Idrijskem in Cerkljanskem so zelo priljubljena tudi letovanja z Zvezo prijateljev mladine Idrija, ki so vedno polna do zadnjega mesta. Pred dnevi se je z letovanja v Poreču vrnila prva skupina 104 otrok iz obeh občin, v sredo pa se je na letovanje v Sečo pri Portorožu odpravila še druga skupina 48 otrok iz obeh občin.  


Obe skupini na letovanju spremljajo vzgojiteljice, vodja letovanja ter medicinska sestra, v Poreču se je otrokom pridružila tudi prostovoljka iz Ukrajine, ki se vključuje v aktivnosti ZPM Idrija.

Sabina Vidmar, sekretarka ZPM Idrija.


Izjava Sabina Vidmar 1


Še vedno pa poteka tudi akcija Valovi otroškega smeha, v kateri ZPM Idrija zbira sredstva za letovanje otrok iz socialno šibkejših družin.


Izjava Sabina Vidmar 2


Akcija Valovi otroškega smeha se bo zaključila konec tega meseca.  


Metka Rupnik

Foto: ZPM Idrija


 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
21.09.2021
14°C / 23°C
sreda
22.09.2021
11°C / 23°C
četrtek
23.09.2021
11°C / 22°C