PESTRO DOGAJANJE »NA PLACU« V AJDOVŠČINI

Sobota, 24. julij 2021

Danes se v Ajdovščini začenja praznovanje 25. obletnice KAŠevega Letnega vrta, ki bo v naslednjih treh vikendih še dodatno popestrila dogajanje na prenovljenem Lavričevem trgu. Klub ajdovskih študentov je v ta namen pripravil celo paleto dejavnosti, od glasbenih dogodkov, ustvarjalnih delavnic pa vse do kulturno usmerjenih večerov. Novost letošnjega KAŠevega Letnega vrta je tudi ta, da se po 26. letih prvič seli iz Pal v sam center mesta.


Kašev letni vrt je tradicionalna, brezplačna prireditev Kluba Ajdovskih študentov in dijakov, ki vsako leto poskrbijo za pestro poletno dogajanje v Ajdovščini. Letos bi se KLV moral zgoditi že 26- tič, a je vmes stopila epidemija, tako, da KAŠv letni vrt letos praznuje 25. obletnico.
 »Pri sestavljanju programa nas je vodila misel na druge organizacije in posledice, ki jih je pustila epidemija. Želeli smo sodelovati z različnimi organizacijami, ki gradijo lokalno okolje, in ga skupaj obuditi v duhu solidarnosti in sodelovanja. Tako se nam obeta odlična nedeljska delavnica, na kateri bomo spoznavali svetovno čili kuhinjo z Adamom Šercem (Chili con Adam), zabavno slikarsko ustvarjanje z Lično hišo (Velika ekspresija) in domišljije polna avantura z Lavričevo hišo in pripovedno obliko 'kamišibaj' (Literarnica na Lavriču).« je za naš radio povedala Urška Čuk, predsednica KAŠ-a. 

Današnji dan se tako začenja z večernim koncertom kar treh skupin in sicer skupine Tambura Team, skupine Čompe in legendarne skupine Orlek. Drugi dve soboti bosta prav tako glasbeno obarvani in sicer nastopili bodo mlada pevka Eva Hočevar, kitarist Koala Voice Domen Don Holca in Adi Smolar. Glasbeno popotovanje pa bodo z zadnjim, tretjim vikendom zaključili Mart, Batista Cadillac in Prismojeni profesorji bluesa.


Medtem ko bodo sobote glasbeno in žurersko obarvane, pa bodo nedeljski dnevi rezervirani za ustvarjalne delavnice in kulturne umerjene večere, ki naj bi pomagali se pripraviti na nov teden.
Jutri bo tako KAŠev Letni vrt gostil SiTi teater s predstavo Slovenec in pol, naslednji teden pa preidejo na Lavričev trg štirje stand-up komiki, k bodo poskrbeli za dobro voljo in nasmejana usta. Na zadnjo nedeljo  prihaja na trg Tjaša Blažko, ki bo skupaj z obiskovalci dogodka obujala spomine na prostrana potovanja


Po besedah predsednice KAŠ-a bodo vikendi polni glasbe, barve, domišljije, smeha in avanture. Lepo vabljeni.


Ana Štokelj


Foto: Arhiv KAŠ


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
21.09.2021
14°C / 23°C
sreda
22.09.2021
11°C / 23°C
četrtek
23.09.2021
11°C / 22°C