Maja Petrovčič Rupnik
Voditeljica programa
Sredi junija so na 8. Agrobiznis konferenci razglasili zmagovalce letošnjega Agrobiznisovega natečaja, med katerimi je tudi Mlekarna Planika iz Kobarida, katere kefir z vitaminom D je po izboru komisije postal najinovativnejše živilo leta 2021, poleg tega pa sta njihova sirotka in mleko na mednarodnem ocenjevanju v Gornji Radgoni 2021 prejela zlato medaljo.
Kefir z vitaminom D3, ki je sicer na policah približno dva meseca, so v Mlekarni Planika razvijali več mesecev in je zadnja novost med njihovimi izdelki. Ker potrebe in trende kupcev dobro poznajo, bodo nove izdelke razvijali še naprej, kmalu obljubljajo tudi nov izdelek iz družine funkcionalnih živil. Direktorica Mlekarne Planika Anka Lipušček Miklavič v pogovoru s Simono Skočir med drugim pojasnjuje, kaj zaposlene v Mlekarni Planika žene, da ostajajo inovativni in redno razvijajo nove izdelke.
Posnetek Anka Lipušček Miklavič
Tehnologinja Nina Pirih pa v nadaljevanju razloži, kako pravzaprav v Mlekarni Planika nastane nov izdelek oziroma kako je nastal nagrajeni kefir z vitaminom D3.
Posnetek Nina Pirih
Simona Skočir
Fotografija: Mlekarna Planika
Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.
Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!