V LOGATEC SE PO DVAJSETIH LETIH VRAČA KINO

Torek, 25. maj 2021

V organizaciji Kluba Logaških študentov bo od petka 28. do nedelje 30. maja v Narodnem domu v Logatcu potekal logaški filmski festival. Člani kluba bodo po dvajsetih letih obudili nekdanji logaški kino in na filmskem platnu zavrteli kar nekaj slovenskih filmskih uspešnic. 


Dimitrij Pahor 1


Poleg ogleda filmov, boste pred in po predvajanju lahko prisluhnili številnim filmskim ustvarjalcem. Okrogle mize in pogovore bo vodila Tina Petrovčič. 


Dimitrij Pahor 2 


Gosti nedeljske okrogle mize bodo nekdanji predstavnik logaškega kina Marcel Štefančič starejši, ljubitelj in raziskovalec zgodovine kina na Logaškem Gvido Komar in upravnik kina Vrhnika Marjan Geohelli. Velik pečat pa je kinu dal tudi zadnji upravnik Primož Sark.


Primož Sark


Festival se bo pričel v petek ob 19-ti uri s projekcijo filma »Jebiga«, ostale termine in podrobnejši spored pa si lahko ogledate na spletni strani ali fb in ig profilu Kluba Logaških študentov. Cena ene kino vstopnice je 5 evrov in jo boste lahko kupili dve uri pred začetkom predvajanja v Narodnem domu. Opozarjajo, da morate po predpisih NIJZ na dogodek prinesti potrdilo o prebolelem Covidu, potrdilo o negativnem rezultatu testa na Covid ali pa dokazilo o cepljenju. Kot je povedal Dimitrij, se neizmerno veselijo ponovnega kulturnega dogajanja in upajo, da bo ta dogodek odskočna deska za obuditev in nadaljevanje logaškega kina. Ksenija Mlinar

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

GvidoKomar dne 27.05.2021 ob 18:33:07
#1
Napaka: "Gosti nedeljske okrogle mize bodo nekdanji predstavniki logaškega kina Marcel Štefančič starejši, Gvido Komar in Marjan Geohelli, velik pečat pa je kinu dal tudi zadnji upravnik Primož Sark."
Prosim za popravek: Gvido Komar nisem nikoli bil predstavnik logaškega kina. Že nekaj časa (precej let po zatonu kina v Logatcu) se pa ukvarjam z zgodovino kina na Logaškem. S spoštovanjem. Gvido KomarPozabljeno geslo?

 

sobota
25.05.2024
11°C / 24°C
nedelja
26.05.2024
12°C / 26°C
ponedeljek
27.05.2024
12°C / 28°C