KOBARIŠKA KADORNA DANES V NOVI GORICI IN BRDIH

Sobota, 22. maj 2021

Starodobno vojaško vozilo Fiat 15 TER, ki je last Prostovoljnega gasilskega društva Kobarid in po generalu italijanske vojske Luigiju Cadorni ljubkovalno poimenovano kadorna, je danes v okviru promocije Gira d'Italia v družbi 11 starodobnikov iz Nove Gorice prevozilo slovenski del 15. etape Gira d'Italia iz Nove Gorice do Brd. 

Kot so sporočili z občin Kobarid in Nova Gorica, so pred novogoriško občino kadorno ter kobariškega župana Marka Matajurca in predsednika Prostovoljnega gasilskega društva Kobarid Saša Rosiča sprejeli novogoriški župan Klemen Miklavič, podžupan Simon Rosič in direktorica Javnega zavoda za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina Erika Lojk.

Tako kobariški kot novogoriški župan sta poudarila pomen povezovanja in sodelovanja med občinami na vseh ravneh, tudi s pomočjo kulturne dediščine. Kot je poudaril predsednik gasilskega društva Sašo Rosič, kadorna izraža mir, sodelovanje in prijateljstvo, kar je tudi rdeča nit Gira d'Italia. 

Pot je kadorna iz Nove Gorica nadaljevala v Brda, kjer sta jo pred vilo Vipolže pričakala podžupan Občine Brda Žarko Kodermac in direktorica Zavoda za turizem, kulturo, mladino in šport Brda Tina Novak Samec, ki sta prav tako poudarila pomen sodelovanja in združevanja tudi v prihodnje.Simona Skočir

Fotografija: Občina Kobarid, PV

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
19.01.2022
-2°C / 12°C
četrtek
20.01.2022
-3°C / 11°C
petek
21.01.2022
3°C / 10°C