Z UREJANJEM PARKA ZAČELI PRAZNOVANJE 10. LETNICE FILMOV

Sreda, 19. maj 2021

Odkar je črnovrški park obnovljen, je vanj potrebno vložiti več truda. Že res, da je lani v upravljanje parka vskočila idrijska Komunala in bila za košnjo, odnašanje smeti in vej bogato "nagrajena," a če ne bi bilo prizadevnih upokojencev, se bi parku slabo pisalo.

Prvi mož parka, Viktor Lampe, tekom leta skrbi za števila dela: odstranjevanje plevela, obnova in ohranjanje spomenikov, fontane, kozolca in barvanje ter lakiranje številnih klopi in miz. K temu pa velja dodati dnevno zalivanje rož in urejanje gredic, za katere skrbi Majda Bajec s prizadevnimi domačinkami. Oba pa si želita še več rok, ki bi za park skrbeli, kot skrbijo za okolico svojih domov, saj je, kot večkrat pravi Viktor, park podoba ljudi, ki v kraju živijo.

Že drugo leto so v generalno spomladansko urejanje parka vskočili člani PEF teatra, oz. mladi filmarji, ki se vsako leto združujejo v Zadlogu. Pripeljejo se iz Gorenjske, Notranjske in Primorske in se, kljub zelo slabi vremenski napovedi,  ne branijo vsakega dela. A skrb zbujajoče je, da ta ekipa predstavlja skoraj polovico delovne moči, zato so se prisotni med malico spraševali, kje so ostali krajani in zakaj jih, kljub številnim vabilom ni. Zbrani so pogrešali predvsem svetnike krajevne skupnosti in člane društev.

Zato, cenjeni bralec, cenjena bralk, da priskočiš na pomoč pri urejanju parka. Vsaka pomoč bo dobrodošla, dela je kar nekaj. V akciji v soboto, 15. maja,  so se izkazali tudi črnovrški taborniki, da je bilo vse še bolj veselo in zadovoljno, so poskrbeli še Pavle Čuk s picami (donacija) in ponosna harmonikaša. Ob tej priliki pa velja izreči še javno pohvalo vsem, ki že več let urejajo in lepšajo črnovrške "rajde." 

Ob robu akcije urejanja parka pa so filmarji posadili filmsko drevo - lipo. Zbrana mlada druščina je napovedala, da se s to posaditvijo začenja niz športnih in kulturnih dogodkov ob 10. letnic filmskega ustvarjanja, ki bo svoj vrhunec doživela sredi avgusta, v Zadlogu. Kaj vse za vas pripravljajo, pa boste izvedeli na plakatih, v brošurah, na facebook skupini KUD Sloga in na spletni strani www.crnivrh.eu.Pavel Čuk, Lovrenc Habe
Foto: Urban Podgrajšek
 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
21.06.2024
17°C / 32°C
sobota
22.06.2024
18°C / 34°C
nedelja
23.06.2024
18°C / 28°C