ŠOLA ZDRAVJA NA MOSTU NA SOČI ŽE DESETLETJE

Torek, 11. maj 2021

Člani skupine Društva Šola zdravja na Mostu na Soči so včeraj s pohodom po poti Lom je moj dom obeležili 10-letnico delovanja skupine, ki jo je pred desetimi leti ustanovila Jožica Gerbec.

Skupina na Mostu na Soči je bila ena prvih na Severnem Primorskem in je ena od najstarejših, ki deluje še danes. Kot se spominja ustanoviteljica skupine Jožica Gerbec, se je pred več kot desetletjem prvič seznanila s to metodo vadbe, ki jo je tako navdušila, da je kmalu ustanovila svojo skupino in k vadbi pritegnila tudi druge. V vseh teh letih so na Mostu na Soči večkrat pripravili tudi večja regijska srečanja članov društva. 

V zalivu ob jezeru na Mostu na Soči se sicer vsako jutro zbere okoli 16 članov, ki telovadijo po metodi 1000 gibov in tako ohranjajo in izboljšujejo svoje zdravje. Kot še doda ustanoviteljica skupine, so seveda vedno dobrodošli tudi novi člani.

Izjava Jožica Gerbec

V Sloveniji je Šola zdravja prisotna že v skoraj 90 občinah in trenutno združuje 5000 članov, ki vadijo v 240 skupinah. Prva skupina na Severnem Primorskem je bila pred skoraj 11 leti oblikovana v Kobaridu, vendar danes ne deluje več. Sledila je skupina na Mostu na Soči, danes pa telovadijo tudi v Tolminu ter v Novi Gorici, Ajdovščini in Vipavi. 

Predsednica društva Šola zdravja Zdenka Katkič pravi, da se jim zdi pomembno predvsem to, da ljudje vztrajajo in telovadijo redno vsak dan.

Izjava Zdenka Katkic


Simona Skočir

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
14.07.2024
20°C / 32°C
ponedeljek
15.07.2024
20°C / 34°C
torek
16.07.2024
18°C / 35°C