PR' GOLITU V SREDO BREZPLAČNA SVETOVANJA ZA LASTNIKE HIŠ IN STANOVANJ

Nedelja, 09. maj 2021

Pr' Golitu na Mestnem trgu v Idriji, v  prostorih idrijske mestne dnevne sobe, bo v sredo, 12. maja, od 16. ure dalje potekalo svetovanje na temo arhitekturne in energetske prenove stanovanjskih objektov. Na vprašanja o arhitekturni prenovi bosta odgovarjali arhitektka Andreja Zajc in arhitekt Primož Pavšič, o energetski sanaciji pa Primož Krapež, svetovalec EKO sklada. Po predhodni najavi bodo strokovnjaki brezplačno svetovali ob številnih dilemah, s katerimi se soočajo lastniki hiš in stanovanj med drugim o tem, kako se lotiti prenove, kdaj je potrebno gradbeno dovoljenje, kako lahko iz enega večjega nastaneta dve manjši stanovanji, kako načrtovati in izpeljati energetsko sanacijo objekta.

Arhitekturna svetovanja sodijo v nadaljevanje projekta Mreža za bivanje, s katerim si Občina Idrija prizadeva razvijati in nadgraditi občinsko stanovanjsko politiko. Eden od razlogov za izseljevanje mladih je namreč tudi pomanjkanje primernih stanovanj, hkrati pa je po podatkih statističnega urada v občini Idrija okoli 800 praznih stanovanj. Cilj projekta je aktivacija stanovanj, ki so v primernem stanju za uporabo ali prenovo.

 

Metka Rupnik

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
14.07.2024
20°C / 34°C
ponedeljek
15.07.2024
18°C / 35°C
torek
16.07.2024
19°C / 36°C