DAN RABLJENIH OBLAČIL IN IGRAČE ZA KOSMATINCE

Četrtek, 22. april 2021

Organizatorji projekta Obleka naredi človeka: Ekologi brez meja, Pravična trgovina Slovenije in Focus so izvedli obsežno raziskavo o proizvodnji, potrošnji in ravnanju z odpadnimi oblačili v Sloveniji, pri čemer ocenjujejo, da smo leta 2019 zavrgli 25.079 ton oblačil oziroma 12,3 kilograma na prebivalca. 

Da bi spodbudili odgovoren odnos do okolja in ozaveščali o globalnih posledicah potrošništva in problematiki tekstilne industrije, so v teh dneh organizirali vrsto aktivnosti, ki bodo vrhunec dosegle jutri s prvim slovenskim dnem rabljenih oblačil. Mladinski center Idrija v aktivnosti vključuje v okviru projekta Zmanjšaj!, ki ga sofinancirata RS in EU iz evropskega sklada za regionalni razvoj.

Kako lahko k ozaveščanju prispeva vsak posameznik? Maja Likar Mladinski center Idrija.


Izjava Maja Likar o dnevu rabljenih oblačil

Mladinski center Idrija pa spodbuja tudi k recikliranju obrabljenih majic, brisač ali rjuh, iz katerih lahko naredite pasje igrače.  


Izjava Maja Likar izdelovanje pasjih igrač
Navodila, kako lahko doma izdelate preproste pasje igrače, ki bodo razveselile kosmatince v zavetišču, preberite na spletni strani MC Idrija.Metka Rupnik

Foto. Arhiv MC Idrija 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
28.11.2021
7°C / 10°C
ponedeljek
29.11.2021
4°C / 10°C
torek
30.11.2021
-5°C / 7°C