TRGOVSKI CENTER SPAR BO NA VISOKI TEHNOLOŠKI RAVNI

Četrtek, 08. april 2021

Spar Slovenija je lansko leto, ki ga je zaznamovala epidemija novega koronavirusa, zaključil pozitivno in skladno s poslovnimi cilji. Podjetje je ustvarilo 909 milijonov evrov bruto prometa, kar je za 8,9 odstotka več kot leto prej. Družba letos praznuje 30 let od odprtja prve trgovine Spar v Sloveniji

Lani so razširili svojo mrežo trgovin in ob koncu leta imeli skupno 106 poslovalnic Spar in Interspar, devet restavracij Interspar, 19 trgovin Spar partner ter spletno trgovino Spar Online.  Med drugim je tudi pomemben zaposlovalec, saj je  bilo konec lanskega leta v njihovem podjetju skupno zaposlenih 4877 ljudi.  "Podjetje zaposluje za poln delovnik, kar v trgovski panogi ni vedno pravilo," zatrjujejo v družbi.

Letos se jim bo pridružil tudi trgovski center v Cerknem, ki bo v bistvu prva tovrstna trgovina v tem kraju. Trgovina Spar v Cerknem je trenutno v fazi gradnje in jo bodo predvidoma odprli še v poletnem času. Čeprav vanjo investira Hotel Cerkno, je ta grajena po standardih trgovca, kar pomeni, da bo  imela vse elemente moderne gradnje, hkrati pa bo energetsko varčna. Vgrajeno bo imela varčno LED  razsvetljavo  ter učinkovito hladilno tehniko, ki uporablja plin CO2.


Ivan Seljak
 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
17.04.2021
1°C / 15°C
nedelja
18.04.2021
4°C / 15°C
ponedeljek
19.04.2021
6°C / 13°C