KDAJ GRADBENO DVIGALO TUDI ZA STANOVANJA?

Ponedeljek, 01. marec 2021

Včeraj smo na našem FB profilu zastavili nekoliko provokativno vprašanje, na katerega ste zelo dobro odgovarjali. Spraševali smo vas in tudi sami sebe, kdaj je bilo v Cerknem nazadnje postavljeno gradbeno dvigalo? Naš namen ni bil ta, da bi našli pravi datum, pač pa vaše mnenje glede majhne gradbene aktivnosti v tem kraju. Skoraj vsi, ki ste odgovarjali, ste namigovali na gradnjo stanovanj, čeprav tudi trenutno postavljeno dvigalo ni namenjeno stanovanjem, pač pa trgovskemu centru.

Dejstvo je, da so bila zadnja nova stanovanja v Cerknem zgrajena konec osemdesetih. To sta bila objekta nova pekarna, ki je bila zgrajena leta 1989, kmalu za tem pa še objekt, ki je zrasel  na zemljišču stare pekarne, kjer danes domuje tudi Primorski val. V obeh primerih je šlo za različna vlaganja, med drugim celo s pomočjo zadnjega samoprispevka v nekdanji skupni Občini Idrija, s katerim so zaposleni del plače namenili novi lekarni. Vsa kasnejša stanovanja so bila plod zasebnih novogradenj hiš ali adaptacij starih objektov, kot je na primer Porezen, kjer je tudi nekaj stanovanj.

Vse kaže, da se po dolgih letih le odpira novogradnja stanovanj, če ne bo ponovno prevladala lokalna folklora nasprotovanj. V nedavnem primeru v centru kraja se je postopek ustavil, ker bi krajevna skupnost kot delna lastnica zemljišča tam raje videla parkirišča. 
Tudi projekt gradnje stanovanj na lokaciji bivše policijske postaje je enkrat že propadel, vse pa kaže, da bo tokrat uspešnejši. V ta namen Občina Cerkno ustanavlja celo stanovanjsko zadrugo, ki smo jih pred mnogimi leti že poznali, nekoliko podrobneje pa bo predstavljena prihodnjo sredo v oddaji V središču.


Ivan Seljak

Opomba:
Na FB profilu še vedno pričakujemo vaša mnenja in domislice, saj bomo nekaj nagrajencev v ponedeljek dopoldne izžrebali izmed vseh sodelujočih!

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
25.06.2022
19°C / 30°C
nedelja
26.06.2022
18°C / 31°C
ponedeljek
27.06.2022
16°C / 32°C