ČLANI DRUŠTVA ŠOLA ZDRAVJA PONOVNO SKUPAJ NA PROSTEM

Petek, 26. februar 2021

Projekt Društvo Šola zdravja deluje že od februarja 2007 in danes združuje več tisoč udeležencev v več kot 200 krajih po Sloveniji, med drugim denimo v Ajdovščini, Vipavi, Novi Gorici, Sežani, Tolminu in na Mostu na Soči. Povprečna starost članov Društva Šola zdravja je 69 let, veliko je upokojencev, ki so, kot pravijo v društvu, vsak dan bolj zdravi. Njihov prepoznavni znak je oranžna barva in razgibavanje vsako jutro (razen ob nedeljah in praznikih) ob 7.30 na prostem, v bližini doma, v vseh letnih časih. V društvu organizirajo tudi poučna predavanja in praktične delavnice, ki jih izvajajo strokovnjaki z različnih področij.

Potem, ko so morali v zadnjih mesecih člani društva telovaditi sami doma, se lahko od sprostitve ukrepov, od 15. februarja naprej, v skupinah do 10 udeležencev ponovno družijo in skupaj telovadijo na prostem. Tega so se zelo razveselili, saj jim Šola zdravja pomeni več kot zgolj telovadbo. 

Več pa v pogovoru z Jožico Gerbec, pobudnico in ustanoviteljico skupine Šola zdravja na Mostu na Soči, ki bo sicer letos obeležila tudi 10. obletnico delovanja.

Pogovor z Jožico Gerbec

Simona Skočir

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
14.07.2024
20°C / 32°C
ponedeljek
15.07.2024
20°C / 34°C
torek
16.07.2024
18°C / 35°C