MLADA PESNICA INGE NOVINC O LJUBEZNI IN LJUBEZNI

Petek, 26. februar 2021

Letošnje leto se je začelo negotovo in polno novega upanja. Za mlado 17-letno pesnico Inge Novinc, doma iz Skrilj pri Ajdovščini, pa se je začelo uspešno in še toliko bolj posebno, saj je v začetku meseca februarja izdala svojo prvo težko pričakovano pesniško zbirko z naslovom O ljubezni in Ljubezni. Več o tem kako je nastala pesniška zbirka mlada pesnica Inge Novinc.


Izjava Inge Novinc – ideja


Inge s svojo pesniško zbirko predstavlja nov doprinos v prostor slovenske poezije o ljubezni. Pesniška zbirka vsebuje dvajset pesmi, ki govorijo o dveh različnih vrstah ljubezni, ljubezni med posameznikoma ter ljubezni višjega pomena. Obe ljubezni sta v življenju vsakega posameznika zelo pomembni, saj harmonija obeh pripomore do srečnega in uspešnega življenja. Več o vsebini same pesniške zbirke, Inge Novinc.


Izjava     Inge Novinc – o vsebini pesniške zbirke


Ilustracije v pesniški zbirki so delo Ingine prijateljice Petre Pavlin. Petra je v svojih ilustracijah pravzaprav prepletla svojo domišlijo z Inginim videnjem in tako ustvarila imenitne ilustracije, ki krasijo celotno pesniško zbirko. Za likovno tehniko je izbrala preprost svinčnik, ki pripomore boljšemu izražanju vizualne simbolike ilustracije.
Še več o pesniški zbirki mlade pesnice Inge Novinc pa v kulturni oddaji.Ana Štokelj

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
17.04.2021
1°C / 15°C
nedelja
18.04.2021
4°C / 15°C
ponedeljek
19.04.2021
6°C / 13°C