HOTEL DVOREC BO Z VIŠANJEM MANSARDE DOBIL PROSTOR ZA ŠIRITEV DEJAVNOSTI

Četrtek, 25. februar 2021

Od leta 2016, ko je vodenje hotela Dvorec prevzela Dijana Škoberne, je ta doživel že različne prenove in posodobitve. Trenutno v hotelu poteka prenova sob v tretjem nadstropju, pred časom so izrazili tudi željo po dvigu mansarde, s katerim bi si v hotelu zagotovili dodatne prostore za širitev dejavnosti. 

Občinski svet občine Tolmin je tako imenovano lokacijsko preveritev, ki je za omenjen poseg potrebna, obravnaval na februarski seji občinskega sveta ter nadvišanju hotela dal zeleno luč. Pred tem je bila izvedena tudi javna razgrnitev, pojasnuje župan Uroš Brežan.

Uroš Brežan 1

Glede na to, da je hotel hkrati del mestega trga, ki ga na občini trenutno arhitekturno urejajo, so svetniki med obravnavo izrazili tudi skrb za to, da se v okolici hotela zagotovi, da bo mestni trg v skladu z občinskim prostorskim načrtom deloval kot skupen odprt javni prostor.

Uroš Brežan 2

Podpore občinskega sveta za omenjeno obnovo so se razveselili tudi v hotelu Dvorec, pojasnuje lastnica Dijana Škoberne.

Dijana Škoberne 1


V zadnjih letih so v obnovo hotela vložili že več kot 3 milijone evrov, predvideno investicijo, ki bo vključevala dvig mansarde, vgradnjo dvigala, ureditev velnesa ter obnovo tretjega nadstropja, ki trenutno že poteka, pa ocenjujejo na 800 tisoč evrov.

Dijana Škoberne 2Simona Skočir

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
17.04.2021
1°C / 15°C
nedelja
18.04.2021
4°C / 15°C
ponedeljek
19.04.2021
6°C / 13°C