LAVRIČEVA KNJIŽNICA AJDOVŠČINA Z NOVO PRIDOBITVIJO

Torek, 23. februar 2021

Vsakotedensko spopadanje z novimi izzivi v tem koronačasu je marsikatero ustanovo pripravilo do tega, da so začeli iskati nove ideje in poti, s katerimi se bodo prilagodili spremljajočim odlokom RS in priporočilom NIJZ, ter svojim uporabnikom omogočili čim lažji dostop do želenih storitev ali produktov. S takimi izzivi (prenasičenostjo knjig v karanteni, s prevelikimi čakalnimi vrstami za določene knjige, itd. ) so se spopadli tudi v Lavričevi knjižnici Ajdovščina in tako po tehtnem premisleku, našli rešitev z imenom UV sterilizator. V začetku februarja so tako v knjižnici pozdravili »novega sodelavca« sterilizatorja LIVA, ki  že vse od takrat pridno in vestno razkužuje knjige. Več o tem direktor knjižnice Artur Lipovž.


Izjava Lipovž o novi pridobitvi


UV sterilizator v osrednji Lavričevi knjižnici Ajdovščina uporabljajo predvsem za knjige po katerih je največje povpraševanje. Ostale knjige pa gredo v karanteno. Kajti zaradi velikega števila vrnjenega gradiva z napravo ni mogoče vsega razkužiti. Sterilizator deluje tako, da zračni tok razpira liste in z UV žarki sterilizira notranje strani knjig ter na ta način opravi popolno sterilizacijo.  V 60 sekundah naprava hkrati razkuži 6 knjig.  Več o vrednostni naprave, direktor Artur Lipovž.


Izjava Lipovž o vrednosti uv sterilizatorja

Lavričeva knjižnica Ajdovščina je 6 knjižnica v Sloveniji in obenem edina knjižnica na Primorskem, ki uporablja tovrstno napravo za razkuževanje knjig. Še več o tej novi pridobitvi in delovanju ter izzivih Lavričeve knjižnice Ajdovščina v teh koronačasih pa v aktualni temi. 


Ana Štokelj


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
20.06.2021
19°C / 33°C
ponedeljek
21.06.2021
18°C / 32°C
torek
22.06.2021
18°C / 33°C