ZBIRANJU POMOČI ZA OBNOVO MASELCEVE DOMAČIJE V TRENTI SE PRIDRUŽUJE TUDI PRIMORSKI VAL

Ponedeljek, 22. februar 2021

Več kot mesec dni je minilo od požara v Trenti, v katerem je zgorela Maselceva domačija, ki je veljala za eno najlepše ohranjenih in negovanih klasičnih trentarskih domačij. Akciji zbiranja sredstev se ta teden intenzivneje pridružujemo tudi na Primorskem valu.


Sredi januarja je do tal pogorela domačija Antona Kravanje, znana trentarska Maselceva domačija. Akcija zbiranja sredstev za pomoč pri gradnji nove domačije je še vedno v polnem teku, do sedaj je bilo na tekočem računu Rdečega križa Slovenije-Območnega združenja Tolmin zbranih že skoraj 20 tisoč evrov, materialno pomoč so ponudili tudi določeni izvajalci. Ob aktivni pomoči Občine Bovec dobrodelno akcijo koordinira Razvojna zadruga Soča Trenta oziroma njen direktor Bruno Komac.

Izjava Bruno Komac 1

Poleg zbiranja denarnih sredstev pa poteka tudi akcija zbiranja različnih gradbenih materialov, še pojasnjuje Bruno Komac.

Izjava Bruno Komac 2

Za več informacij je na voljo elektroski naslov zadruga@soca-trenta.si.

V tem tednu se akciji intenzivneje pridružujemo tudi na Primorskem valu, kjer vas bomo večkrat povabili k temu, da pomagate po svojih močeh. Za več informacij glede nakazila nas lahko pokličete na številko 040 631 085, objavljamo pa še podatke za nakazilo na tekoči račun Rdečega križa Tolmin:

Namen: “Požar Maselceva domačija”

TRR RKS – Območno združenje Tolmin, Brunov drevored 23, Tolmin

SI56 04753-0000342314, pri NKBM

Koda namena: CHAR

Sklic: 7840-2021


Simona Skočir
Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
23.04.2021
6°C / 17°C
sobota
24.04.2021
7°C / 21°C
nedelja
25.04.2021
6°C / 21°C