MARCA NADALJEVANJE SANACIJE CESTE PROTI PLANINI STADOR

Nedelja, 21. februar 2021

Slikovita cesta proti planini Stador v občini Tolmin je v zadnjih letih ena od bolj izpostavljenih, zaradi številnih uporabnikov pa je v zadnjem času postala tudi precej obrabljena. Cesta namreč med drugim pelje tudi do vzletišča Kobala, priljubljenega vzletišča jadralnih padalcev. Občina Tolmin se je obnove zgornjega odseka ceste lotila že pred časom. V drugi polovici leta 2018 je bilo na novo urejenih in asfaltiranih prvih 500 metrov pod vrhom, nato pa je bil urejen še nadaljnji kilometer cestišča. Izvajalec je cestišče asfaltiral in nekoliko razširil, na najbolj ozkih delih so cesto širili v zgornje brežine ter utrdili nestabilne spodnje dele cestišča.

Naslednji mesec se bo sanacija občinske ceste do planine Stador nadaljevala. Dela bo izvajalo podjetje Kolektor CPG, sanacija 2,5 kilometra dolgega odseka Ljubinj-Podkuk pa se bo začela sredi marca. Z Občine Tolmin so tudi sporočili predviden potek gradbenih del. Ta bodo do konca aprila potekala ob popolni zapori prometa, v maju in septembru bodo na cesti občasne popolne zapore, v juniju, juliju in avgustu pa zaradi turistične sezone dela ne bodo potekala. Oktobra je nato načrtovana ponovna popolna zapora prometa, ko bo izvedena tudi končna asfaltacija odseka. Občina Tolmin bo sicer izvajalcu pred začetkom del izdala dovoljenje za zaporo ceste in o tem podrobneje obvestila, kot so še sporočili, pa bo prometni režim podoben kot pri sanaciji prvih dveh odsekov te ceste.

Simona Skočir

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
05.03.2021
5°C / 14°C
sobota
06.03.2021
4°C / 11°C
nedelja
07.03.2021
-5°C / 12°C