TESTI, K SREČI NE ŠOLSKI, VEČINOMA NEGATIVNI

Torek, 16. februar 2021

VIPAVA, TOLMIN - Na včerajšnjem popoldanskem testiranju zaposlenih v šolstvu, zaposlenih v Centru za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje (CIRIUS) in zaposlenih v storitvenih dejavnostih je bilo skupno opravljenih kar 326 testov. Prav vsi so bili negativni. 

Danes bo v Vipavi prvič organizirano tudi množično hitro testiranje za splošno populacijo, in sicer med 16. in 18. uro v prostorih Kulturnega doma. Iz ZD Nova Gorica pa so pozno sinoči  sporočili še rezultate  potrditvenih testov (PCR)  oseb, ki so bile pozitivne na testiranju s hitrimi antigenskimi testi v nedeljo in včeraj. Izmed 8 zaposlenih v šolstvu (testirani so bili v nedeljo) jih je na  testu, z metodo PCR, bilo 5  ponovno pozitivnih. Trem osebam pa je PCR test pokazal negativen rezultat. Peterica, ki je bila pozitivna na hitrem testiranju včeraj  v Novi Gorici (občani in zaposleni v storitvenih dejavnostih), pa je bila pozitivna tudi na PCR testu. 

Če vse številke združimo: včeraj je bilo v ZD Nova Gorica  opravljenih 13 potrditvenih testov z metodo PCR: pri 3 osebah okužba ni bila potrjena, pri kar 10 tih  pa je bil rezultat PCR testa enak rezultatu hitrega testa - torej pozitiven,  je za regijski štab CZ za severno Primorsko  vse podatke strnila  Mojca Vidic, pomočnica direktorja  za zdravstveno nego ZD Nova Gorica in vodja patronažne službe. 

AJDOVŠČINA, NOVA GORICA - Včerajšnje množično hitro testiranje na Ajdovskem je med 160 -timi  odvzetimi brisi prineslo 3 pozitivne primere. Vse tri osebe so bile takoj napotene še na potrditveni test po metodi PCR. In, zanimivo, vse tri so bile tudi na tem testu pozitivne. 

Peterica zaposlenih v šolstvu, ki je bila pozitivna na včerajšnjem testiranju  v Tolminu, pa je potrditveni test (PCR)  opravila danes zgodaj zjutraj. Rezultati bodo znani zvečer. Iz enote Tolmin (Doma upokojencev Podbrdo)  pa so sporočili, da so bili vsi zadnji testi tako zaposlenih kot stanovalcev negativni. In tako bodo, konec tedna, lahko začeli s postopnim sproščanjem omejitev in vračanjem v vsakodnevni ritem dogajanja v domu.


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
05.03.2021
5°C / 14°C
sobota
06.03.2021
3°C / 11°C
nedelja
07.03.2021
-5°C / 11°C