MNOŽIČNA TESTIRANJA TOKRAT BREZ ZAPLETOV

Nedelja, 14. februar 2021

Kot so sporočili s štaba civilne zaščite, je danes uigrana ekipa ZD Nova Gorica  na stacionarni točki skupaj opravila 1013 testov,  pozitivni so bili 4 (0,4 %).  Mobilna enota zunanjega izvajalca (Medigros) pa je na bolj oddaljenih šolah v mestni občini Nova Gorica ter v 3 sosednjih občinah (Miren-Kostanjevica, Brda in Kanal ob Soči) opravila  355 testov, pozitivni so bili 4  (1,1 %).   Vseh 8 oseb s pozitivnim izvidom je bilo napoteno še na potrditveni test po metodi PCR in sicer jutri zjutraj.
Skupno je bilo  danes tako testiranih 1368 zaposlenih v šolstvu, in to  iz 6 občin ( Mestna  Brda in Kanal ob Soči),  pozitivnih jih je bilo le 8 - oziroma 0,6 %.


Že včeraj je bilo na Ajdovskem testiranih 228 zaposlenih v vzgoji in izobraževanju in vsi so bili negativni. Jutri, zgodaj dopoldan,  bo testiranje še za  zaposlene v šolstvu in vzgoji v Posočju in na Idrijskem.
Tako bo  v Ajdovščini, v prostorih Mladinskega kulturnega centra, testiranje  v ponedeljek, četrtek in petek med 6.30 in 12. uro.  V torek in sredo, med 15. in 17. uro, pa bo hitro testiranje, prvič,  organizirano v Vipavi, v prostorih Kulturnega doma. 

 
Na Tolminskem bo jutri testiranje le za zaposlene v šolstvu, za splošno javnost pa bo nato v treh krajih:  v Tolminu (športna dvorana Šolskega centra)  v torek med 12. in 14. uro, v sredo med 16. in 19. uro ter petek med 8. in 14. uro.  Prvič bo brezplačno množično testiranje izpeljano tudi v Kobaridu (Kulturni dom)  in sicer v sredo med 8.30 in 11.30,  v četrtek pa bo med 8.30 in 11.30 znova v Bovcu (Kulturni dom).
V Idriji bo (v prostorih podhoda Magazin)  v ponedeljek, med 6.30 in 12. uro, testiranje le za zaposlene v vzgoji in izobraževanju. Med 12. in 14. uro pa za ostale prebivalce dveh občin (Idrija in Cerkno). V torek, sredo in petek pa bo testiranje na voljo med 11. in 16. uro.  Kot je že običaj bo v četrtek testiranje v Cerknem (Center šolskih in obšolskih dejavnosti) med 11. in 16. uro tako za občane kot tudi zaposlene v šolstvu.


V Novi Gorici (na parkirišču nasproti Perle) pa bo testiranje (za prebivalce 6 občin) razporejeno takole: v ponedeljek, sredo in petek bo dopoldan:  med 8. in 11. uro za zaposlene v trgovinah in drugih storitvenih dejavnostih, med 11. in 13. uro pa za ostale.  V torek in četrtek pa bodo testiranja popoldan, in sicer med 13. in 15. uro za občane, nato pa med 15. in 18. uro za zaposlene v že omenjenih dejavnostih.

 Kot so še sporočili iz ZD Nova Gorica jim  pri naročanju na termine za zaposlene v gospodarstvu  pomaga  Območna obrtno gospodarska  zbornica Nova Gorica. Na njihovi spletni strani se lahko vsi zainteresirani tudi prijavijo na testiranje  in pri njih tudi prevzamejo potrdilo, ki bo dokazilo, da so resnično zaposleni v panogi za katero je izvedba testiranja obvezna. 


Na sliki: V Idriji testiranja v pritličju Magazina


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
05.03.2021
5°C / 14°C
sobota
06.03.2021
4°C / 11°C
nedelja
07.03.2021
-5°C / 12°C