BOVŠKO LETOS ČAKA VELIKO PROJEKTOV, MED VEČJIMI IZGRADNJA ŠPORTNE DVORANE

Sreda, 03. februar 2021

Bovški svetnik so minuli teden brez večjih težav potrdili proračun Občine Bovec za leto 2021, ki je tokrat rekordno visok. Na prihodkovni strani bodo razpolagali s skoraj 9,5 milijona evri, predvidenih odhodkov pa je 10,3 milijona evrov. Precej sredstev bo občina Bovec s strani države dobila kot ena od občin, katerih celotno ozemlje ali del ozemlja leži v območju Triglavskega narodnega parka. Za financiranje projektov z območja parka bodo v letu 2021 lahko porabili nekaj več kot 1,2 milijona evrov. Ena od letošnjih največjih investicij pa bo tudi izgradnja športne dvorane, trenutno so tik pred izdajo gradbenega dovoljenja.

Leto 2021 se je sicer na Bovškem začelo zelo pestro, soočili so se že s plazovi, ki so zaprli ceste, pogoreli sta dve hiši, trenutno poteka akcija zbiranja sredstev za pomoč domačinu iz Trente. Tudi o tem je tekla beseda v pogovoru z županom Valterjem Mlekužem, ki v prispevku Simone Skočir najprej predstavi, kateri so večji projekti in investicije občine za leto 2021.  

Pogovor z županom Valterjem Mlekužem

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
05.03.2021
5°C / 14°C
sobota
06.03.2021
4°C / 11°C
nedelja
07.03.2021
-5°C / 12°C