PRIHAJA DRUGI DEL DOKUMENTARNEGA FILMA COVID-19 NA PODEŽELJU

Torek, 02. februar 2021

V minulem vikendu so se v Črnem Vrhu nad Idrijo zopet zbrali filmski ustvarjalci. Spomnimo. V KUD Slogi so v lanskem letu že posneli prvi del dokumentarnega filma Covid-19 na podeželju, ki je prikazoval probleme in situacije, ki jih je koronavirus povzročil na podeželju. 

Zaradi številnih odzivov in zanimanja javnosti so se ustvarjalci odločili, da posnamejo drugi del. Dobro delo v preteklih letih in potencial mladih filmarjev je prepoznal Zavod UMMI (Zavod za izobraževanje Koper), ki je s produkcijsko opremo podprl ta dokumentarni film.

Pod režijo se tudi tokrat podpisuje Lovrenc Habe. Za naš radio je izdal nekaj zanimivosti s snemanja.

IZJAVA: Lovrenc Habe

Okoli 35 različnih sogovornikov (krajanov, predstavnikov lokalne in društvene skupnosti, mladih, upokojencev ...) je stopilo pred kamero, prav vsak pa je s svojimi besedami, razmišljanji in pogledi dodal svoj mozaik k zgodbi. 

Pred naš mikrofon smo povabili članico iz snemalne ekipe, Tejo Perčič, ki je spregovorila o tem, kakšne zgodbe bomo lahko slišali v dokumentarnem filmu.

IZJAVA: Teja Perčič

V Črnem Vrhu so v zadnjih devetih letih posneli že veliko filmov. V filmskih vlogah so se preizkusili številni domači in zunanji igralci. Številna pa je bila vsa leta tudi snemalna in produkcijska ekipa. Med osmimi člani, ki so tokrat skrbeli za video in zvok je bil snemalec Urban Podgrajšek. Vprašali smo ga, kako kot zunanji obiskovalec doživlja kulturno življenje v teh krajih.

IZJAVA: Urban Podgrajšek

Drugi del enournega dokumentarnega filma Covid-19 na podeželju bo predvidoma luč sveta ugledal čez dva meseca. Ko bodo razmere dopuščale, bodo dokumentarni film premierno predstavili na že 10. filmskem večeru.
Maja Petrovčič

Foto: Robert Osolnik
Izjava_Lovrenc Habe
Izjava_Teja Percic
Izjava_Urban Podgrajsek

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
15.04.2024
12°C / 27°C
torek
16.04.2024
12°C / 23°C
sreda
17.04.2024
14°C / 19°C