PRVO MEDNARODNO SPLETNO TEKMOVANJE MATIJE BRAVNIČARJA

Torek, 02. februar 2021
Glasbena šola Logatec v sodelovanju s Simfoničnim orkestrom Cantabile organizira prvo mednarodno tekmovanje Matije Bravničarja, namenjeno mladim violinistom in violinistkam. Po besedah Primoža Malavašiča, ravnatelj Glasbene šole Logatec gre za tekmovanje, ki udeležencem ponuja širjenje del znamenitega violinista in skladatelja ter poglobljena opažanja in komentarje strokovne komisije. Najboljše čaka tudi nagrada. Imeli bodo možnost solističnega igranja s simfoničnim orkestrom in poučevanja violine na mojstrskih inštrumentih Goslarstva Demšar.


Primož Malavašič-Izjava 1


Tekmovalci bodo, glede na leto oziroma razred učenja, razvrščeni v tri kategorije. V prvi kategoriji bodo učenci prvega, drugega in tretjega razreda violine, v drugi učenci četrtega, petega in šestega razreda violine ter v tretji kategoriji učenci sedmega in osmega razreda violine. Vsi bodo morali zaigrati eno skladbo po lastni izbiri in eno iz obveznega seznama. Situaciji primerno bo tekmovanje potekalo preko spleta.


Primož Malavašič- Izjava 2Nastope bo s točkami od 60 do 100 ocenjevala mednarodna komisija iz treh držav in na podlagi pridobljenih ocen podelila posebna priznanja in nagrade. Tekmovalci bodo z rezultati seznanjeni 30.aprila 2021, spletni zaključni koncert najboljših tekmovalcev pa bo v nedeljo, 16. maja 2021 ob 20. uri.
Ksenija Mlinar

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
15.04.2024
12°C / 27°C
torek
16.04.2024
12°C / 23°C
sreda
17.04.2024
14°C / 19°C