V POMOČ OTROKOM V STISKI IN STARŠEM PRI VZGOJI

Četrtek, 01. januar 1970

Goriška statistična regija je med tistimi območji v Sloveniji, ki zaradi slabše epidemiološke slike ostaja v črni fazi, kar, med drugim, pomeni tudi, da se za vse učence te regije nadaljuje šolanje na daljavo. V času epidemije, ko so tudi otroci ostali brez osebnih stikov z vrstniki, družine pa so več skupaj doma, pogosteje prihaja tudi do osebnih stisk in konfliktov v družini.

Osnovna šola Idrija (pri nekaterih vsebinah tudi v sodelovanju s Klubom staršev in ob podpori Hidrie) je staršem in učencem ponudila pomoč v obliki organizacije spletnih predavanj ter v obliki informacij in povezav na brezplačne svetovalne webinarje, ki jih izvajajo priznani slovenski strokovnjaki. Ti ponujajo staršem oporo pri odnosu in komunikaciji z otrokom ne le času šolanja na daljavo, ampak tudi ko bo epidemija izzvenela.

Teme so aktualne, od komunikacije, razreševanja konfliktov in ustvarjanja ter ohranjanja zaupljivega odnosa med starši in najstnikom, vpliva zaslonov na mlade in pomena načrtovanja časa pred ekrani oziroma v naravi in gibanju, o otrocih s posebnimi potrebami in šolanju na daljavo, kako pomagati otroku ob čustvenih in vedenjskih težavah do vloge očeta v sodobni vzgoji.

Skozi spletne vsebine pa tudi osveščajo otroke-učence o načinih reševanja stisk in jih informirajo, denimo, kako z mednarodnim znakom z roko sporočiti učitelju ali drugemu na drugi strani računalniške kamere, da je žrtev družinskega nasilja.  


Metka Rupnik
 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
08.03.2021
-4°C / 11°C
torek
09.03.2021
-3°C / 14°C
sreda
10.03.2021
2°C / 14°C