BATAGELJ: OBLJUBA O TRGOVSKEM CENTRU NI BILA LE POPULISTIČNA!

Torek, 26. januar 2021

Nekaj začetnih gradbiščnih posegov na vhodu v Cerkno nakazuje, da se je na področju gradnje novega trgovskega centra vendarle pričelo premikati naprej. Že pred dvajsetimi leti so bile narejene prve zamisli o novem trgovskem centru med sedanjo Tovarno Eta in športnim parkom. Potreba po gradnji je ponovno oživela po tem, ko je novi lastnik Hotela Cerkno, Postojnska jama, napovedal temeljito prenovo hotela in selitev trgovske dejavnosti izpod njegove strehe. Po kar nekaj zapletih v zvezi z lastniškimi razmerji in upravnimi postopki se gradnja centra lahko prične.

Za pridobitev gradbenega dovoljenja je bilo potrebno urediti zemljišče ob Cerknici, hkrati pa je potrebno urediti kanalizacijsko omrežje, sicer bi ga nov objekt s parkirišči pokril. Župan Občine Cerkno Gašper Uršič.


Izjava župan občine Gašper Uršič


V nadaljevanju bodo gradbinci prestavili vode kanalizacije ob rob Cerknice, pri tem z dobrimi 20 tisoč evri sodeluje tudi Občina Cerkno, saj bo z ustrezno poglobitvijo kanalizacijskega omrežja uredila poplavno varnost potoka Zajegrščica, ki se ob pokopališču izteka v Cerknico. Preostale stroške urejanja kanalizacije v višini 25 tisoč evrov mora pokriti investitor v trgovski objekt, Hotel Cerkno. Če se ne bo preveč kresalo med dvema izvajalcema, ki sta istočasno na gradbišču, bo lahko prostor za trgovski center v zelo kratkem času urejen.

O sami gradnji samega centra smo se pred kratkim pogovarjali s predsednikom uprave Postojnska jama Marjanom Batageljem, ki je bil glede rokov nekoliko skrivnosten, a o gradnji zelo odločen.Izjava Marjan Batagelj Glede na izkušnje z gradnjo podobnih objektov lahko predvidevamo, da bo od zasaditve prve lopate do odprtja preteklo približno pol leta. A pred izdajo uporabnega dovoljenja Občino Cerkno čaka še ena investicija – gradnja novega mostu, ki bo povezal Goriško cesto s hišami na levi strani Cerknice. Janez Peternel iz službe za gospodarske javne službe Občine Cerkno.Izjava Janez Peternelj
Del Cerknega med  Goriško cesto in Cerknico bo v naslednjih mesecih kar živahen. Med drugim je tudi vodstvo sosednje tovarne Eta občini posredovalo pobudo za celovito ureditev omrežja mimo njihovih stavb, kar bo morala občina urejati skozi nov projekt.Ivan Seljak

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

ivkom80 dne 26.01.2021 ob 13:09:12
#1
Ma, a bodo z lapata metal milijone u krej pr mostu, al ki?Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
08.03.2021
-4°C / 11°C
torek
09.03.2021
-3°C / 14°C
sreda
10.03.2021
2°C / 14°C