CESTA BOVEC-TRENTA PONOVNO ZAPRTA

Petek, 22. januar 2021
Žal je cesta Bovec - Trenta ponovno zaprta, tokrat pri vasi Soča. Popoldne, nekaj po 15. uri se je sprožil nov snežni plaz Širokec v bližini Podklanca, ki je še bolj obsežen kot jutranji, ki se je sprožil pri odcepu za Lepeno.

Dostop v dolino Trente v tem trenutku tako ni mogoč, saj je tudi cesta čez prelaz Vršič z druge strani zaprta zaradi snežnih razmer.

Zaradi razmer in nevarnosti so zaposleni pri podjetju Kolektor CPG za danes končali z delom in bodo z odstranjevanjem snega nadaljevali jutri.

--------------------

Regionalna cesta Bovec-Trenta, ki je bila od jutra zaprta za ves promet zaradi snežnega plazu pri odcepu za Lepeno, je ponovno odprta. Zaposleni pri Kolektor CPG so odstranili ves sneg, pomešan s kamenjem in drevjem. Kljub temu pa opozarjajo na previdnost na tem odseku, saj je tam na cesti še vedno težka mehanizacija.

----

Plaz, ki se je v zgodnjih jutranjih urah sprožil nad regionalno cesto Bovec-Trenta, je zasul dobrih 50 metrov dolg odsek ceste takoj za odcepom proti Lepeni, ki je tako z bovške smeri še vedno dostopna. Cesta je zaprta za ves promet, obvoza ni. 

Delavci CPG Kolektor so ob približno 7.30 začeli z odstranjevanjem okoli 2500 kubičnih metrov plazine, ki jo večinoma sestavlja sneg, pomešan s kamenjem in drevjem. Vodja cestne baze Bovec Beti Melinc je povedala, da plaz odstranjujejo z obeh strani, da pa utegne odlomljeno drevje čas čiščenja podaljšati. Ocenjuje sicer, da bi do 12.00 delavci na terenu lahko vzpostavili vsaj enosmerni izmenični promet.   

Zaradi količine splazenega snega so ob 8.30 prizorišče obiskali tudi gorski reševalci, ki pa po dosedanjih ugotovitah niso našli sledov o tem, da bi bil kdo v plazu ujet ali poškodovan.
 

Primož Božič

Foto: Bruno Komac
 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
26.02.2021
3°C / 22°C
sobota
27.02.2021
3°C / 21°C
nedelja
28.02.2021
4°C / 16°C